Audi RS5 Sportback, strupena športna zverina, je praktičnejša in zmogljivejša od Audijevega Coupeja. Njegova sonomsko zelena barva jemlje dih!

Audi RS5 Sportback je bolj praktična, sicer pa enako zmogljiva različica Audija RS5 Coupe. Petvratni kupe poganja 2,9-litrski bencinski TFSI motor s kar 450 konjskimi močmi (331 kW) in 600 njutonmetri navora. Še kako opazen je zlovešči prednji del, ki ima izrazite odprtine za zrak s prepoznavno satasto strukturo, ki je značilna za Audijeve RS modele. Zadek avtomobila Audi RS5 Sportback zaznamujeta RS difuzor in zaključki športnega izpušnega sistema RS.

Zaradi dolge medosne razdalje in kratkih previsov je drža avtomobila Audi RS5 Sportback športna in agresivna, še dodatno pa jo poudarijo kovana 19-palčna platišča, ki jih po želji lahko nadgradimo z 20-palčnimi kovanimi platišči. Dodatno si lahko omislimo še paket zunanjih elementov v karbonski, svetleče črni ali matirano aluminijasti izvedbi. Strupena sonomsko zelena barva je na voljo ekskluzivno za športne modele RS5.

Audi RS5 Sportback

Notranjost avtomobila Audi RS5 Sportback je odeta v popolno črnino in je prav tako funkcionalna kot pri ostalih modelih Audi. Da sedimo v športnem kupeju, nam dajo vedeti športni sedeži RS in usnjeni večfunkcijski volan RS z ravnim spodnjim delom. Za prestavljanje imamo na voljo 8-stopenjski tiptronic menjalnik, za več oprijema pa štirikolesni pogon quattro.

Audi RS5 Sportback bo na ceste zapeljal v sredini leta, naročiti pa ga je mogoče že zdaj. Osnovna izvedba športnega petvratnega kupeja bo v Nemčiji stala 82.700 evrov.

Galerija: Audi RS5 Sportback