Čips iz testenin? Zveni nenavadno? No, pa ni. Ne samo, da je to zelo okusen prigrizek, je tudi lepo hrustljav, dopolnite pa ga lahko na primer z omako marinara. V nadaljevanju si poglejte, kaj vse rabite za pripravo nove pregrehe, potem pa veselo na delo.
Sestavine za superhrustljav čips iz testenin:
- pol kilograma testenin v obliki metuljčkov
- rastlinsko olje
- 1 žlica italijanske začimbne mešanice (origano, timijan, rožmarin, bazilika …)
- 1 žlica česna v prahu
- 50 gramov naribanega parmezana
- sol
- poper
- po želji omaka marinara za pomakanje
Priprava superhrustljavega čipsa iz testenin:
V večjem loncu zavrite slano vodo, skuhajte testenine al dente (okoli 8 minut) in jih kuhane odcedite.
V večjo in globljo ponev nalijte rastlinsko olje in ga grejte na srednje močnem ognju. Ko je pripravljeno, dodajte približno 100 gramov testenin. Pecite, da postanejo zlato rjave in hrustljave, približno 2 minuti na vsaki strani. Testenine iz olja poberite na papirnato birsačo in takoj začinite z mešanico italijanskih začimb, s česnom v prahu, parmezanom, soljo in poprom. Enako ponovite tudi s preostalimi testeninami. Če želite, lahko za pomakanje pripravite tudi omako marinara. Pa dober tek!
Pripravo čipsa iz testenin si lahko ogledate tudi v priloženem videu.
You must be logged in to post a comment.