Če v tvojem razmerju ne cveti in propada, imej v mislih kakšno izmed teh 'tabu' stvari, s katerimi ga lahko morda rešiš.

Ko govorimo o partnerskih odnosih, se vedno srečamo s pravili, kaj je dobro početi v razmerju in čemu se moramo nujno izogibati. A kaj, ko v razmerju nikakor ne gre, pa ga morda ravno ‘tabu’ stvar lahko reši? Namesto da slepo sledite družbenim pričakovanjem, se raje ukvarjajte s tem, kako poskrbeti za vajino srečo. Če krene vse po zlu, razmislite o tem, da bi v vajin odnos vpeljali kakšno izmed teh ‘tabu’ stvari.

1. Spita v ločenih posteljah

Za večino parov, ki so v resni zvezi, je spanje v isti postelji več kot nujno. Intimnost je sicer ključni dejavnik v vsakem odnosu, a spanje v ločenih posteljah tudi ni slaba stvar. Spanje v ločenih posteljah zaradi tega, ker ne želiš namerno spati poleg svojega partnerja, je lahko skrb vzbujajoče, a če obstajajo kakšni utemeljeni razlogi, s katerimi se oba strinjata, potem to lahko prispeva k rešitvi določenih problemov, ki se pojavljajo v vajinem odnosu. Konec koncev ima vsak  različne potrebe, ko gre za spanje.

2. Vsak naj se odpravi sam na počitnice

Tradicionalno se tudi domneva, da gresta partnerja nujno skupaj na počitnice. Postalo je že tabu, če se ne odpravita skupaj na oddih. A s tem ni nič narobe. Spomnite se, da ste tudi, preden ste spoznali partnerja, hodili ne počitnice samostojno. Odhod brez ljubljene osebe lahko obema dobro dene, saj vsi potrebujemo čas zase in za svoje aktivnosti, ki nas razveseljujejo.

3. Ne pišeta si sporočil čez dan

Kakšen dan je brez dopisovanja z ljubljeno osebo? Vsi vemo, kako čudovito je dopisovanje s partnerjem, a to ni nujno treba početi. Čeprav se zdi romantično, da sta neprestano v stiku, so dnevi, ko si ne pišeta, lahko še boljši, saj vaju lahko še bolj povežejo, ker komaj čakate, da se bosta videla in si vse v živo povedala.

4. Gresta se zabavati ločeno

Utrdilo se je tudi prepričanje, da morata partnerja skupaj preživljati nočno življenje. Če tega par ne počne, je že čudno in vsi mislijo, da jima ne gre. To ne drži, v določenih situacijah niti ni primerno, če se skupaj odpravita na zabavo. Vsak potrebuje čas s svojo družbo.

5. Vsak ima svoje skrivnosti

Skrivnosti … skrivnosti … Normalo je, da jih imate. Ne dovolite si, da zaradi tabujev nimate skrivnosti, ki jih preprosto želite zadržati samo zase. To je nekaj popolnoma normalnega, ko gre za kakršnokoli vrsto odnosa. Obstajajo ljudje, ki se odprejo kot knjiga, kar je dobro, a obdržati kakšno stvar zase, morda lahko marsikaj reši.