Na prvi pogled deluje Tempus Titan R kot 'vintage' motorno kolo, a je daleč od tega – gre pravzaprav za kolo, ki ga poganja električna energija in je primeren za ogledovanje mest, prevoz v službo in celo off-road raziskovanje.

Tempus Titan R svoj navdih za obliko jemlje pri daljnih prednikih modernih motornih koles – ne samo obliko, pri Tempusu so se odločili, da bodo za potrebe novega električnega kolesa uporabili še dobro preverjeni material jeklo, ki ga sicer uporabljajo pri izdelavi letal. Na vitkem ogrodju kolesa tako izstopa lažna posoda za gorivo, ki se nadaljuje v podolgovat usnjen sedež. Prednji del zaznamuje velik LED-žaromet, zadek pa dve moderni, prav tako LED-luči.

Kolo ima na voljo zaslon LCD, ki prikazuje uro, hitrost, doseg in podatek o bateriji v procentih – za zagon električnega kolesa si lahko celo omislite zaščitno geslo. 1000W motor požene kolo do 45 km/h, s polno baterijo pa lahko prevozimo več kot 65 kilometrov dolgo pot. Baterija je izmenljiva in se popolnoma napolni v času od 4 do 5 ur.

Tempus Titan R združuje v sebi zanimiv dizajn, kakovostno izdelavo in udobnejše doživetje vožnje s kolesom. S pomočjo električne energije bodo naše poti lahko postale daljše, pri tem pa ne bomo dodatno škodili planetu.

Galerija: Tempus Titan R