Mercedes-Benz SLK je dobil naslednika – model SLC. Mercedes v naslednje poglavje zdaj že 20-letne zgodovine segmenta kompaktnih roadsterjev z jekleno dvižno streho vstopa ne le z novim imenom, temveč tudi z novim videzom, novo paleto motorjev in več varnostne tehnologije.

Mercedes-Benz SLC je v bistvu novi SLK in se pridružuje trendu novih poimenovanj pri tej nemški znamki avtomobilov. Mercedes je svojega privlačnega dvosedežnega roadsterja predstavil na avtomobilskem salonu v Detroitu, novost pa prinaša nov videz (spremembe je bila deležna tako zunanjost kot notranjost), nove motorje in kopico drugih stvari. Glede na predhodnika opazimo spremembe pri žarometih (so ožji), pri risanju maske pa so škilili k dizajnu Mercedesa SL. Spremembe je bil deležen tudi sprednji odbijač, na rep pa so dodali LED-luči.

 Usodno privlačen Mercedes-Benz SLC.

Usodno privlačen Mercedes-Benz SLC.

Če se pomaknemo v notranjost, je tam mogoče opaziti več dotikov aluminija, večji je tudi digitalni zaslon, streho (na voljo tudi delno s panoramskim steklom) pa lahko odpiramo in zapiramo pri hitrosti do 40 km/h. Ko gre za varnost, so Mercedes-Benz SLC-ja med drugim dopolnili z vzvratno kamero, aktivnim sistemom proti naletu v mestu in sistemom za ohranjanje vozila na prometnem pasu.

PREBERITE ŠE: Novi Mercedes-Benz C Coupé – igra na vaša čustva

Mercedes-Benz SLC bo na voljo v več različicah. Osnovnega, SLC 180, bo gnal 1,6-litrski štirivaljni motor s 115 kW, medtem ko bo dizelskega predstavnika, SLC 250d, poganjal 2,1-litrski motor s 150 kW. Bencinski 2,0-litrski V4-različici bosta na drugi strani zmogli po 135 in 180 kW, najmočnejši pa bo kakopak SLC 43 AMG s 3,0-litrskim motorjem V6 in 270 kW. Poleg več mišic ima AMG-različica tudi prirejeno in nastavljivo podvozje, tudi notranjost pa je naravnana bolj športno kot pri ostalih.

Ogled galerije Mercedes-Benz SLC