Rainman je prav posebna vinska steklenica, saj vino med natakanjem s svojimi majhnimi osmimi luknjami ''nareže'' na špagete. Čeprav se zdi, da gre le za umetniški vtis, pa tovrstno pretakanje omogoča zračenje vina, kar ga obogati s kisikom in odstranjuje ogljikov dioksid, ki lahko v prevelikih količinah zmanjšuje harmonijo vina. Pod dizajn se je podpisal švedski oblikovalec Sundén Ringnér.

Rainman ni običajna vinska steklenica, saj iz točenja vina naredi pravi šov. Je namreč nekaj med tuš ročko in kanglico za zalivanje. Vino namreč bolj cedimo oziroma vsebino kozarca z njim zalivamo kot pa natakamo, tekočina pa se spreminja v vinske špagete, kar se sliši kot dobra ideja za kak kulinarični eksperiment.

PREBERITE ŠE: Üllo – za pitje vina brez glavobola

Vinska steklenica Rainman

Vinska steklenica Rainman

Z Rainman vinsko steklenico boste pritegnili pozornost in goste lažje prepričali, da spijejo še kak kozarček in ostanejo malce dlje. Zanjo se imamo zahvaliti Sundénu Ringnérju, ki je vanjo vgnetel tako privlačno formo kot praktično vrednost, ki pa gre dlje od običajne steklenice. ”Rezanje” vina na trakce namreč omogoča, da se prezrači in tako doseže svoj poln potencial glede okusa. Izdelan je iz ročno pihanega stekla, ravno zato je cena tudi zajetnih (preračunanih) 110 evrov.

Vinska steklenica Rainman

Vinska steklenica Rainman