Watkins očitno ve, kako predelati motor ‒ tokrat so se lotili motorja BMW R 1150 RT in je nastala ta umetnina!

Za nekatera predelana motorna kolesa bi lahko rekli, da so zanimivih oblik in da razen tega niso kaj posebni. Jack Watkins in njegova ekipa pri Moto Spec so imeli drugačno idejo in želeli ustvariti nekaj, kar bi tudi med predelanimi motornimi kolesi izstopalo. Zadali so si zahtevno nalogo ‒ preobraziti motorno kolo BMW R 1150 RT do te mere, da bo skoraj neprepoznavno.

BMW R1150 RT 'M001' Watkins

Rezultat govori sam zase, saj je BMW R1150 RT ‘M001’ resnično nekaj posebnega in deluje kot umetniška skulptura kljub zapletenemu inženiringu. Več kot 100 komponent motornega kolesa je bilo potrebno vnesti v računalniški program CAD, preden so bili nared za uporabo. Unikatno prednje vzmetenje je plod Jackovega globokega razmišljanja in para blažilnikov, rešenega iz dveh odpisanih Moto Guzzi V7.

BMW R1150 RT 'M001' Watkins

Vzmetenje je predstavljajo manjši problem v primerjavi z okvirjem motornega kolesa ‒ le to je bilo v celoti podvrženo 3D skeniranju, da so lahko po tehtnem premisleku odrezali in dodelali dva velika kosa jekla.

16-litrska posoda za gorivo je nameščena pod zadnje vzmetenje, prekriva pa jo polikarbonat, na katerem ima motor pritrjene zadnje luči in registrsko tablico.

Prav vsak kos motornega kolesa BMW R1150 RT ‘M001’ je ročno delo Watkinsa, s tem pa mu je uspelo narediti nekaj resnično unikatnega, saj na prvi pogled težko rečemo, kje je prednji in kje zadnji del motornega kolesa. Watkins pač ve, kako predelati motor BMW R 1150 RT!

Galerija: BMW R1150 RT ‘M001’ Watkins