Je tvoja najboljša prijateljica, največji kritiki in iskrena zaščitnica. Hitro te ujezi, a tudi nasmeje do solz. Ne glede na vse jo boš vedno imela brezpogojno rada –, ker ona na je tvoja sestra.

Prijateljice imajo pomembno vlogo v tvojem življenju, z njimi preživiš veliko časa in jim zaupaš skrivnosti. Vendar boš slej kot prej spoznala, da je v resnici sestra tvoja največja prijateljica. Morda se v tem trenutku ne razumeta in imata nerazrešen spor, vendar vedi, da ti bo prav ona vedno krila hrbet in priskočila na pomoč, ko jo najbolj potrebuješ.

Razlogov, zakaj je tvoja sestra najpomembnejša oseba v tvojem življenju, je nešteto. Zbrali smo nekaj takšnih, ki te bodo opomnili, da je ona ENA in EDINA.

Je tvoja prva prijateljica …

Preden vstopiš v socialni krog ljudi in dobiš priložnost, da spoznaš nove osebe, je tvoja sestra prva najboljša prijateljica. Vedno bo tvoja najstarejša prijateljica, s katero sta preživeli največ časa skupaj.

Dobro te pozna …

Sestra ve, kakšna si oseba. Pozna vse tvoje temne strani, ki jih v javnosti morda ne razkazuješ. In to je dobro, ker se boš vsakič, ko boš dvomila vase, lahko obrnila na sestro, ki te bo spodubila.

Je tvoja prva prijateljica …

Je iskrena …

Vsi imamo radi iskrenost, četudi znajo besede boleti. Sprijzaniti se boš morala s tem, da je tvoja sestra brutalno iskrena in ti bo vedno dobronamerno povedala, kar ti gre. Prijatelji se ponavadi skušajo izogniti iskrenim pogovorom, ki bi znali zate biti boleči, a sestra se ne bo. S tem ni nič narobe, ker boš tako spoznala, kaj je prav in kaj narobe. Postala boš boljša oseba.

Med vama ni omejitev …

Prijateljicam lahko zaupaš svoje skrivnosti, vendar čisto vsega jim ne moreš povedati. Vendar sestri lahko, ker med vama ni omejitev. Karkoli se je zgodilo v tvojem življenju, ji lahko poveš, ker vaju bodo takšni pogovori povezali in ti bo znala svetovati.

Med vama ni omejitev …

Z njo spoznavaš svet …

Če nimaš družbe, se lahko vedno obrneš na sestro, s katero se bosta, če smo iskreni, najhitreje dogovorili, katera je naslednja stvar, ki bi jo radi počeli skupaj. Če imaš starejšo sestro, si srečenica, ker te lahko s seboj pelje na koncerte, druženja …, ki se jih sicer verjetno ne bi udeležila.

Razume tvoje spore z družino …

Vsak je nekoč bil najstnik in se ni razumel s starši. Mladost, norost! Starši te morda ne razumejo, ti ne razumeš njih, a tukaj je tvoja sestra, ki gre skozi iste stvari kot ti (ali je že šla) in točno ve, kako ti svetovati. Navsezadnje ti lahko pomaga rešiti nekatere spore.