Vsak razhod nas lahko nauči nekaj o nas samih in olajša bolečino, ki nas ubija.

Gotovo se je že vsak med nami srečal z bolečino, ki ostane po razhodu z ljubljeno osebo. V takšnih situacijah izgubimo voljo do življenja in dobimo občutek, da se nikoli ne bomo pobrali. A pomembno je, da se zavedamo, da nas lahko zlomljeno srce tudi kaj nauči. Čas bo naredil svoje, nam pa bodo ostale neprecenljive življenjske lekcije.

Na Redditu so si uporabniki zastavili prav to vprašanje: kaj nas lahko nauči zlomljeno srce, kaj je v tem dobrega? To so ene najboljših življenjskih lekcij.

“Naučila sem se, da sebe ne postavljaš na zadnje mesto in upaš, da te bo nekdo drug postavil na prvo.”

“Bolje je biti sam kot pa za napačno osebo.”

“Ne spuščajte se v odnos z nekom, ki bi lahko bil vaš partner, ampak z nekom, ki to je.”

“Ne ignorirajte rdeče zastavice. Sama sem jih imela v času veze z bivšim partnerjem več, na primer to, da bi prej kot mene izbral vse drugo. To se je na primer kazalo v pošiljanju sporočil prijateljem medtem, ko sva bila skupaj in čeprav sem mu povedala, da mi je to neprijetno. A sem mu vsakič verjela, ker sem ga ljubila.”

“Ko vam pokaže svoje prave barve, jim verjemite. Prava oseba vas ne bo nikoli pripeljala do takšne situacije.”

“Če vam reče, da je preobremenjen, morda ne laže vsakič, a če bo zares želel biti v vaši družbi, bo za to našel čas. Zato nikoli ne sedite s prekrižanimi rokami in v upanju, da bo drugače, ko konča z obveznostmi. V večini primerov se ne bo spremenilo nič.”

“Razhod nujno ne pomeni, da smo obupali. Včasih sem verjela, da se lahko vse reši s pogovorom. A treba se je naučiti prepoznati razliko, med tistim, ki si ne zasluži, da zanj trošimo energijo in tistim, za katerega se je vredno boriti.”

“Najpomembneje je, da se naučite ljubiti sebe! V življenju boste srečali ljudi, ki vas bodo v nekem trenutku ljubili, a bo ta ljubezen čez nekaj časa ugasnila. Zato, če še niste, najprej vzljubite sebe. Sebi ste edina opora in način, na katerega se ljubite, se odraža v kakovosti odnosov z drugimi ljudmi in s srečo.”

“Nikoli se ne vračajte na barko, ki je potonila. Če ste se z bivšim partnerjem imeli lepo, to še ne pomeni, da boste z obnovitvijo romance srečni. Če verjamete, da je čas, da greste naprej, a v glavi še vedno razmišljate o bivšem, si dajte čas, da razčistite s svojimi čustvi. Pojdite naprej in ne razmišljajte o razlogih, zaradi katerih bi obstali.”

“Če ste prizadeti, nikar ne izgubite sebe. Če vas nekdo rani v srce, se dvignite nad to in si ne dovolite, da bi se zaradi tega spremenili v slabo in maščevalno osebo. Bodite dobri, ljubite ljudi okoli sebe in ne pozabite, kdo ste. Ne pustite, da vas uniči.”

“Morda nekoga ljubite z vsem svojim srcem in on vas, a to ne pomeni, da vama je usojeno, da se bosta skupaj postarala. Da bosta uspela, se morajo ujemati tudi vajini življenjski cilji. Ljubezen ne bo dovolj.”

“Nikoli nikogar ne silite, da bo z vami. Ne dovolite, da nekdo od vas zahteva, da si je njegovo ljubezen treba ‘zaslužiti’. Če vas nekdo ljubi, vam bo to ves čas kazal, ne pa samo takrat, ko bo dobil tisto, kar si želi.”

“Močnejša sem, kot pa sem si mislila. Tudi takrat, ko sta me dušili tesnobnost in osamljenosti, sem preživela in to izkoristila za osebno rast.”

“Ni res, da imamo samo eno sorodno dušo. Okoli nas je veliko priložnosti, vendar jih je treba prepoznati.”

“Napake vaših partnerjev niso vaše napake. Kadarkoli vas bodo poskušali v to prepričati, se zavedajte, da vi niste krivi za njihovo bolečino, niti napak ne morete popraviti.”

“Preživel sem nekaj najhujšega, a nadaljujem.”