Različne stvari lahko pripeljejo do skokov čez plot, a tudi to lahko preprečite, če upoštevata drug drugega.

Ko ustvarjate družino, si želite biti srečni v zakonu, eno izmed meril za srečo pa je zvestoba. Willard F. Harley, klinični psiholog in zakonski svetovalec, je izvedel poskus z več kot 800 pari in ugotovil, da imajo moški in ženske osnovne potrebe, ki jih je treba zadovoljiti, da bi zmanjšali možnosti nezvestobe na nič. Teh pet je najbolj osnovnih.

1. Nežnost in potreba po spolnosti

Ženske imajo potrebo po nežnosti:

V razmerju ne gre zolj za ljubezen, temveč tudi za nežnost, ki jo moški izrazi s poljubi, objemi, rožami, klici in splošnimi gestami. Vse te stvari ustvarijo občutek, da je ženska zaščitena.

Moški potrebujejo spolnost:

Ženske pogosto podcenjujejo moško močno potrebo po seksu. Harley meni, da sta moška in ženska potreba po nežnosti povezani. Če partner ne pokaže ljubezni ali nežnosti, obstaja možnosti, da tudi spolnega odnosa ne bo.

2. Pogovor in potreba po prijateljstvu, hobijih in zabavi

Ženske se želijo pogovarjati:

Ženske želijo, da jih moški posluša in jim poda povratno informacijo o tem, o čemer govorijo. Za žensko je ta stvar zelo pomembna v razmerju ali zakonu. Harley je ugotovil, da ženske potrebujejo približno 15 ur moške pozornosti na teden, da bi se počutile zadovoljne. To je več kot dve uri na dan.

Moški želijo, da se ženska z njimi odpravi na zabave:

Ženske pogosto delijo interese svojih partnerjev, spodbujajo pa jih tudi, naj počnejo stvari, ki so jim všeč. Toda moškim je zelo pomembno, da jih njihove partnerke tudi spremljajo. Po mnenju psihologa je sprostitev s  partnerkami  druga najpomembnejša stvar za moške.

3. Poštenost in potreba po privlačni partnerki

Ženske potrebujejo poštenega in odprtega partnerja:

Zaupanje je za ženske najbolj pomembna stvar, gradi pa se s poštenostjo partnerja. Za žensko je zelo pomembno, da je moški pošten tudi pri najmanjših podrobnostih.

Moški potrebujejo fizično privlačno partnerko:

Moški ne ocenjujejo svoje partnerke le po inteligenci, temveč tudi fizični privlačnosti.

4. Denar in potreba po prijetnem domu

Ženske morajo imeti dovolj denarja:

Za življenje, stabilnost in občutek varnosti je potreben določen znesek denarja. Po mnenju znanstvenika je denar zelo pomemben za ženske.

Moški potrebujejo udoben dom:

Moški se vsak dan srečujejo z nalogami, ki jih je treba reševati, zato je zanje zelo pomembno, da imajo urejen dom, kjer lahko počivajo. Ta potreba je tako močna, da celo sanjajo o tem.

5. Potreba po partnerju, ki je dober oče, in potreba po občudovanju

Ženske potrebujejo moškega, ki je dober oče:

Ženskam je pomembno, da so njihovi možje dober vzor za sinove in podoba popolnega človeka za hčere.

Moške želijo, da so občudovani:

Moški so zelo ponosni nase, zato želijo vedeti, da jih njihove ženske občudujejo. Iskreno občudovanje je resen motivator za moške. Navdihuje jih, da naredijo še večje in boljše stvari.