Ljubezen je zapletena stvar – danes ljubiš, jutri že čutiš praznino. In potem se soočiš z resnico, imenovano svet samskih oseb. Ja, verjetno bo nekaj časa nenavadno živeti z novim statusom, a čas je, da ponovno začneš dojemati zmenke kot povsem normalno stvar. In se pripraviš na novo razmerje!

Kdor je iskreno ljubil in se razšel, mu na pamet ne pade, da bi svoje srce TAKOJ predal drugi osebi. Medtem ko se tvoje rane celijo, je to namreč čas, ko boš odkrivala sebe in se pripravila na novo poglavje v življenju. Tako se boš obvarovala pred dodatano bolečino, ki bi jo lahko izkusila v novem razmerju (ker ne moreš pozabiti na bivšega) in se boš izognila zadajanju bolečin osebi, ki je s teboj v nesrečnem odnosu. In to je, se boš strinjala, največ, kar lahko narediš – IGRAŠ POŠTENO (do sebe in drugih).

Ko boš začutila, da se tvoje življenje več ne vrti okoli ene osebe, temveč TEBE, je to prvi korak k ozdravitvi srca in morebitnemu iskanju nove ljubezni.
Sploh veš, kdaj si resnično pripravljena na novo razmerje? Če uspeš odgovoriti na več kot pol znakov v spodnjem seznamu trdilno, si očitno pripravljena obrniti nov list v svojem življenju.

5 stvari, ki kažejo, da si PRIPRAVLJENA na novo razmerje …

Všeč ti je misel na romantične trenutke z osebo, ki NI TVOJ BIVŠI.
Če ugotoviš, da pogosto sanjaš o ljubkem sosedu, ki si ga srečala v bloku, ali si dojela, kako lep nasmeh ima tvoj sodelavec, je očitno tvoje srce pripravljeno spoznavati potencialne partnerje. Če ti je določena oseba v mislih, je najbolje, da najdeš način, kako ji subtilno pokazati, da se zanjo zanimaš … in seveda SPET boš morala flirtati.
Srečna si, ker je nekdo pokazal zanimanje zate.
Četudi morda nimaš zanimanja za osebo, ki se zanima zate, te misel na to, da te nekdo gleda na drugačen način, veseli in ti daje upanje, da je tvoja boljša polovica vedno bližje.

Čutiš metuljčke v trebuščku.
Če te misel na določeno osebo spravi v dobro voljo, nasmeje in osreči, v trebuščku pa čutiš metuljčke, za katere si mislila, da so že odleteli, se nekaj dogaja v tvojem srčku. Občutek je čaroben, kajne?
Vedno manj se spominjaš trenutkov z bivšim.
Začela si zreti v prihodnost, namesto da se osredotočaš na pretekle trenutke z bivšim. Življenje se ti zdi veliko boljše in pozitivnejše brez bivšega in končno si ugotovila, kaj te resnično veseli.
Naučila si se biti sama.
Povsem normalno je, da tvoji prijatelji ne bodo vedno na dosegu roku in boš morala marsikatero stvar postoriti sama. V svoji družbi. In kot veš, večina ljudi se po razhodu ne more navaditi na samoto. Ko dojameš, da je odhod do trgovine, sprehod po parku ali ogled filma v kinu brez družbe povsem normalna stvar, je to znak, da si popolnoma izstopila iz faze žalovanja in pogrešanja.