BMW X7 je postal realnost, ki predstavlja največjega športnega terenca. Ne smemo pozabiti tudi na luksuz, ki ga še niste videli v takšni obliki!

Kot že omenjeno, je BMW X7 največji in najbolj luksuzen SUV pri znamki BMW. Poleg tega ima največjo in daleč najbolj opazno prednjo masko oziroma tako imenovane ‘ledvičke’. Oblika in velikost naredita precej večji vtis, kot smo ga vajeni pri ostalih BMW SUV-jih. Čeprav so LED-žarometi ozko oblikovani, so morda ravno zaradi večjega prednjega dela še toliko bolj opazni. BMW X7 ima zadnja vrata večja kot prednja, kar olajša vstop in izstop potnikom v drugi in tretji vrsti sedežev.

Notranjost BMW X7 je prostorna in polna luksuza. Osrednja konzola je takšna, kot smo je vajeni pri modelih BMW najnovejše generacije z 12,3-palčnim instrumentnim zaslonom, poleg katerega je nameščen še 12,3-palčni zaslon za informacijsko-zabavne potrebe. Nižje bomo našli prestavno ročico in gumbe za nadzor voznih profilov iDrive, nastavitev višine podvozja, kamero in asistenta za spust ter gumb za vklop in izklop motorja.

BMW X7

Štiriconska klimatska naprava je na voljo kot del standardne opreme, po želji pa jo lahko nadgradite v petconsko. Za bolj svetlo notranjost bodo imeli vsi BMW X7 tridelno panoramsko streho. Tri vrste oziroma sedem sedežev je standardnih, po želji pa lahko klop v drugi vrsti zamenjate za dva posamezna, bolj luksuzna in še bolj udobna sedeža. Vsi sedeži so elektronsko nastavljivi in tudi potniki v zadnji vrsti imajo možnost uporabe USB-priključkov. BMW X7 ima na voljo med 326 in 2120 litrov prtljažnega prostora. Prtljažna vrata se odpirajo elektronsko, zračno nastavljivo podvozje pa se pri tem zniža na zadnjem delu, kar nam omogoči lažje natovarjanje in iztovarjanje.

BMW X7

5.151 mm dolg športni terenec bo imel v Evropi na voljo bencinski in dva dizelska motorja. Bencinski BMW X7 xDrive40i bo imel vrstni 6-valjni motor s 340 konjskimi močmi (250 kW). Oba dizelska motorja predstavlja vrstni 6-valjnik, BMW X7 xDrive30d s 265 konjskimi močmi (195 kW) in BMW X7 M50d s 400 konjskimi močmi (294 kW). Vsem se moč prenaša prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika Steptronic in vsi modeli razen M50d imajo xDrive štirikolesni pogon. Na voljo bo še močnejši bencinski motor s 462 konjskimi močmi (340 kW), a žal ne na evropskem trgu. Najbolj luksuzni BMW terenec bo na voljo od marca 2019 dalje.

Galerija slik: BMW X7