Ročna ura Bre & Co. Origami Watch bo vaše najdražje vselej opominjala, koliko vam pomenijo. V zadnjo stran ima namreč vstavljen zlatnik, ki se ves čas dotika kože tistega, ki ste mu jo podarili. In cena ure? 5000 evrov.

Luksuzna ročna ura Bre & Co. Origami Watch, katere mehanizem so po navodilih podjetja Bre & Co. izdelali Švicarji, ne stane brez razloga skoraj 5000 evrov. V zadnjo stran ure je namreč vstavljen naložbeni zlatnik Ameriški orel, težak 14 gramov. Za primerjavo, cena takšnega 15-gramskega zlatnika je trenutno okrog 600 evrov.

 Ura na zadnji strani skriva 14-gramski zlatnik. (Foto: Bre&Co.)


Ura na zadnji strani skriva 14-gramski zlatnik. (Foto: Bre&Co.)

Zlatnik se ves čas dotika kože in ostane skrit pred radovednimi pogledi, odstrani pa se ga lahko le v izjemni situaciji. Občutek tega zlatnika na koži  naj bi obdarovanca opomnil, koliko nekomu pomeni. Simbol svobode na eni strani in družina orlov na drugi namreč predstavljajo moč, pogum, prijateljstvo in sočutje.

PREBERITE ŠE: Luksuzne moške ročne ure 2016

Ura ima seveda tudi druge izjemne karakteristike

S 195 grami je Bre & Co. Origami Watch ena najtežjih ročnih ur, tako da vedno občutite, da jo imate na roki.

 Bre & Co. Origami Watch


Gre za eno težjih ročnih ur.

Poganja jo mehanizem Eterna 3909A, narejena je iz nerjavnega jekla, safirnega kristala in trpežnega nitril PVC-gumijastega traka. Uro prejmete v škatlici iz brušenega hrastovega lesa, a ne kateregakoli. Narejena je iz hrasta, ki je rasel na dvorišču ustanovitelja znamke Breja Pettisa na newyorškem podeželju. Njen videz je navdihnila Brejeva strast do japonskih zloženk – origamijev. Bre Pettis je sicer glavni krivec za to, da je 3D-tiskanje postalo tako široko uporabljano in cenovno dostopnejše.

Galerija: ročna ura Bre&Co. Origami Watch