Mazda MX-5 sodi v kategorijo avtomobilov, ki letos slavijo okroglo številko ‒ divje oranžna Mazda MX-5 letos praznuje 30 let, zato so se izdelovalci te odločili, da jo obudijo iz mrtvih in ustvarijo različico 30th Anniversary Edition.

Od predstavitve leta 1989 pa vse do danes je postala Mazda MX-5 najbolje prodajani roadster vseh časov, saj so ji izdelali in prodali več kot milijon. Mali dvosedežni avtomobil Mazda MX-5 je kljub četrti generaciji še vedno izredno priljubljen in cenjen v avtomobilskem svetu.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition predstavlja omejeno serijo 3000 avtomobilov, ki so vizualno nekaj povsem drugačnega kot standardne različice Mazde MX-5. Divja oranžna Mazda MX-5 letos praznuje 30 let, zato so njeni ustvarjalci tudi izdelali posebno različico 30th Anniversary Edition.

Prvo kar ste zagotovo opazili, je kričeča oranžna barva Racing Orange. Za kovanimi aluminijastimi platišči se skrivajo oranžno obarvane zavorne čeljusti, oranžno barvo pa najdemo tudi v notranjost kot dodatke na vratih, armaturni plošči, prestavni ročici. Oranžni so tudi šivi oblazinjena v avtomobilu. Prav vsak izmed avtomobilov posebne serije Mazda MX-5 30th Anniversary Edition ima oznako, ki nakazuje da gre za model posebne izdaje in številko, kateri izmed 3000 primerkov je.

Posebna izdaja avtomobila Mazda MX-5 30th Anniversary Edition bo na voljo v različici s platneno streho ali RF različici, ki ima premično kovinsko streho. V tehnične lastnosti Mazde MX-5 30th Anniversary Edition se posebna serija ni vmešavala, kar bo še posebno všeč ljubiteljem Miate, saj tudi posebna izdaja omogoča pristno ‘roadster’ doživetje.

Galerija: Mazda MX-5 30th Anniversary Edition