Predstavljamo recept za domačo Nutello, ki je ne samo bolj okusna kot prava Nutella, temveč tudi bolj zdrava! Domača Nutella je namreč brez dodanega rafiniranega sladkorja.

Tako je. Brez rafiniranega sladkorja. Brez raznih sirupov, medu ali pa belega sladkorja. A domača Nutella je ravno tako dobra, kot je dobra prava Nutella. Končno lahko Nutello uživamo brez slabe vesti. Tekstura je bogata in kremna, polna čokoladnega in lešnikovega okusa. Ko boste poskusili ta namaz, ne boste več kupili Nutelle!

PREBERITE ŠE: Recept: ta čokoladni cheesecake z malinami ima smo 89 kalorij!

Domača Nutella je boljša kot kupljena!

Domača Nutella je boljša kot kupljena!

Sestavine za domačo Nutello brez sladkorja:

  • 250 gramov lešnikov
  • od 1/2 skodelice do 2/3 skodelice kokosovega sladkorja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • pol skodelice manj mastnega mleka, kokosovega ali mandljevega mleka
  • 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
  • 1 žlička ekstrakta vanilje

Priprava domače Nutelle brez sladkorja:

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Lešnike razporedite po pekaču in pecite od 10 do 15 minut oziroma dokler ne zadišijo in dobijo zlate barve. Ko so pripravljeni, pustite, da se nekaj minut ohladijo. Lešnike nato stresite na brisačo in jih po brisači valjajte tako dolgo, da odstranite kožo (to traja približno od 5 do 10 minut). Lešnike brez kože razporedite v multipraktik. Procesirajte, dokler lešniki ne spustijo svojega olja, po potrebi pa z žlico sproti postrgajte tudi vse ostanke na posodi in procesirajte dalje. Najprej bodo lešniki podobni moki, nato se bo ta moka med seboj sprijela v grudice in čez čas bo nastala lešnikova pasta. Dodamo kokosov sladkor, lešnikovo olje, mleko, kakav v prahu, vaniljo in sol. Procesirajte še 5 minut oziroma dokler toplota lešnikov ne stopi kokosovega sladkorja in nastane gladka in svetleča masa. Prenesite v posodo s prilegajočim se pokrovom (ali nepredušno zaprto posodo) in pustite posodo še 5 minut odprto, da se namaz ohladi. V hladilniku lahko hranite domači Nutella namaz še kakšen mesec.