Se bi radi sladkali brez slabe vesti? Potem si hitro preberite recept za čokoladni cheescake z malinami, kjer ima rezina slastnega cheesecake-ka le 89 kalorij!

Čokoladni cheesecake z malinami je bogat v okusu, VENDAR ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, maščob in le 89 kcal na rezino! S tem čokoladnim cheesecakom se lahko sladkate brez slabe vesti!

PREBERITE ŠE: Hrustljav in zdrav ocvrti sladki krompir (pomfrit)

Čokoladni cheesecake z malinami

Čokoladni cheesecake z malinami

Sestavine za čokoladni cheesecake z malinami:

  • 500 gramov manj mastnega kremnega sira (okoli 80 % manj maščobe)
  • 2/3 skodelice nemastnega grškega jogurta
  • pol skodelice naravnega sladila v kristalnih granulah
  • 1/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • 2 veliki jajci
  • 1 skodelica svežih malin
  • 1/3 skodelice čokoladnih solzic
  • 1/4 skodelice stopljene čokolade

Priprava čokoladnega cheesecaka z malinami:

Pečico segrejte na 140 stopinj Celzija. Velik, globok pekač do polovice napolnite z vrelo vodo in ga dajte na najnižjo rešetko v pečici (to pomaga ohraniti vlago v pečici in preprečuje, da bi se pecivo izsušilo). Namastite pekač za torto in ga postavite na stran.
Zmešajte kremni sir, jogurt in sladilo. Mešajte pri majhni hitrosti, vse dokler se masa ne poveže in postane gladka. V mešanico postopoma dodajajte kakav, da se lepo vključi. Dodajte še jajci in mešajte, da masa postane gladka (približno 1 minuto). Dodajte ¾ skodelice malin in eno tretjino čokoladnih solzic ter nežno premešajte.
Pripravljeno mešanico vlijte v pekač, dodajte še preostale čokoladne solzice in pecite od 40 do 50 minut na sredini pečice. Ko je cheesecake pečen, ugasnite pečico, rahlo priprite vrata pečice in ga pustite v pečici še 1 uro. Ko se ohladi, cheesecake položite na rešetke in pustite, da se popolnoma ohladi. Nato ga pokrijte in postavite v hladilnik. Tam ga pustite od 5 do 6 ur ali pa kar čez noč. Na tako pripravljen čokoladni cheesecake dodajte preostale sveže maline in ga pokapajte s stopljeno čokolado.
Pa dober tek!