Na razpad zveze vpliva veliko dejavnikov – če ste si želeli prekiniti odnos z ljubljeno osebo, vam je verjetno lažje, kot če ljubljena oseba zapusti vas. Ne glede na to, kako sta zaključila, obstaja ena stvar, ki je po razpadu zveze ne smeš početi.

Na vrhu seznama stvari, kako se in kako se ne vesti po razpadu zveze, kraljuje en sam nasvet.

Ena stvar, ki je po razpadu zveze ne smeš početi, je, sabotirati svoje prihodnje romantično življenje. Po domače to pomeni, da si moramo nehati dopovedovati, da nas nikoli več nihče ne bo imel rad. To je nekaj, čemur po razhodu z ljubljeno osebo zlahka podležemo. Še posebej hitro se v to prepričamo, če smo bili mi zapuščeni.

Razhod s partnerjem velikokrat povzroči dvom v lastno vrednost

Razpad zveze je težko čustveno breme. Poleg tega, da izgubimo pomembno osebo, se nam podre tudi predstava o prihodnosti, naša samopodoba pa je lahko dodobra načeta. Če na to dodamo še pesimistično mišljenje, imamo recept za katastrofo. Konec zveze redko pomeni krivdo na eni strani in žrtev na drugi. Velikokrat gre za velik nabor dejavnikov – vendar pa zelo verjetno med njimi ni razloga, da si nekdo, ki ga je težko ljubiti. Po razpadu zveze se obdaj z ljubečimi ljudmi in se razvajaj. Ne pozabi se zavestno spomniti, da si dragocen in pomemben človek. Tako bo srce hitreje zaceljeno.