Na sejmu CES 2019 smo si lahko ogledali tudi luksuzno prikolico BMW North Face Futurelight Camper Concept, s katero bi se vsak želel odpraviti na avanturistični oddih.

BMW Designworks je oddelek, ki je zadolžen za sodelovanje z drugimi partnerji, pri oblikovanju boljše prihodnosti. Eden izmed mnogih partnerjev je podjetje North Face, posledica sodelovanja pa je futuristični koncept ‘počitniške prikolice’ Futurelight Concept. Kompaktna ‘luksuzna šotorska prikolica’ ponuja varno zatočišče pred neugodnimi vremenskimi vplivi, postala pa bo tudi sredstvo, s katerim se boste želeli odpraviti na avanturistični oddih.

Zunanja plast prikolice BMW North Face Futurelight Camper Concept je prekrita z materialom Futurelight, ki zagotavlja vodoodpornost in dihanje materiala, z uporabo mikroskopsko majhnih lukenj, ki prepuščajo zrak. Pri BMW-ju so material raztegnili na kupolasto konstrukcijo, ki je narejena iz karbonskih vlaken.

V prikolici BMW North Face Futurelight Camper Concept je dovolj prostora za dve osebi, prikolico pa se lahko priklopi na avtomobil in se jo odvleče na želeno mesto tako kot vsako drugo prikolico. Koncept bo zagotovil suho prenočišče po raziskovanju zasnežene pokrajine. Kako je z ogrevanjem, žal ne vemo, po vsej verjetnosti pa si s tem ni nihče belil glave, saj gre zgolj za koncept in predstavitev materiala prihodnosti, ki ga bodo začeli uporabljati pri znamki North Face.

Galerija slik – BMW North Face Futurelight Camper Concept