Iščeš vaje za telo, kjer bi pokurili največ energije? Pri tem pa bi celo uživali?! Mislimo, da smo našli rešitev. In sicer igranje med rjuhami. To je namreč dobra vadba že samo po sebi. Kateri položaji pa so najboljši za kurjenje kalorij, gradnjo mišice in oblikovanje telesa pa preveri v naslednjih vstricah!

V nadaljevanju si poglejte, katerih “borbeni položaji” so najboljši za kurjenje kalorij, gradnjo mišic in oblikovanje telesa. Pa veliko vodoravnih užitkov! Znanstveno dokazano!

Misijonarski položaj

Mišice, ki delajo: jedro, mišice zadnjice, prsne mišice, hrbtne mišice in roke.
Eden najbolj ‘navadnih’ položajev je pravzaprav odlična vadba. Moški se lahko daste v pozo za plank in potiskate z mišicami medenice in ne s spodnjim delom hrbta.

Ženske, če želite od te ‘vadbe’ kar največ, ustvarite vzvod z mišicami medenice in ne s spodnjim delom hrbta.

Pasji položaj

Mišice, ki delajo: štiriglava stegenska mišica, zadnja steganska mišica, jedro, roke in ramena.
Večina moških ima rada ta položaj zaradi razloga, ki ga tukaj ni treba posebej omenjati, a je ta položaj tudi dobra vadba. Moški morate za čimboljše kurjene kalorij resnično delati. Pri položaju lahko stojite ali pa ste na postelji. Ne glede na to, kaj boste izbrali, boste s potiski delali za jedro. Če boste stali na prstih, boste delali za noge. Na postelji pa lahko delate za zadnje stegenske mišice, in tako dobro, da jih boste še nekaj dni čutili.

Pri ženskah ta položaj aktivira mišice jedra, kot tudi stegenske mišice in roke. Da ste stabilne in da lahko držite ravnotežje tudi takrat, ko moški vso svojo težo ‘vrže’ na vas, je težje, kot bi si morda mislili. Za roke boste delale, če boste svojo težo držale gor, ali pa, če boste našle steno, na katero boste dale roko. S tem boste delale za jedro, roke in ramena.

Lok

Mišice, ki delajo: celo telo.
Položaj loka je pravzaprav sumljivo podoben položaju most pri jogi, s katerim lajšamo bolečine v hrbtu. Ženska naj leži na hrbtu, roke ob telesu, dlani dol, dvigne naj hrbet in noge, da oblikuje lok. Moški naj bo na kolenih. Moški boste tako delali za enake mišice kot pri pasjem položaju. Če boste žensko pri tem držali za zadnjico, boste delali še za roke.

Ženske se lahko pripravite na intenzivno vadbo za celo telo. Delale boste za meča, za stegenske mišice, za jedro, zgornji in spodnji del hrbta, za tricepse in za ramena.

Most

Mišice, ki delajo: celo telo.
Položaj most je podoben položaju lok, le da namesto da ženska usloči hrbet in ima glavo na postelji, bo tokrat usločila noge in dvignila torzo, vključno z rokami. Ta položaj je lahko zelo naporen in tudi zelo težek. Moški boste ponovno delali za jedro in stegenske mišice, če boste punco držali za zadnjico, pa boste delali še za bicepse in celo ramena.

Za ženske je to še ena vadba za celo telo. Delale bodo vse mišice na nogah, jedro, hrbet, ramena in roke ter celo mišice zadnjice (če boste zadnjico pri tem stiskale).

Most za moškega

Mišice, ki delajo: celo telo.
Obstaja tudi položaj most za moškega. Je kar zahteven, zato se ga za začetnike ne priporoča. Moški boste delali za celo telo, aktivirali boste hrbet, jedro, noge, ramena, prsi, bicepse, tricepse … To je tudi odlično raztezanje za hrbtenico in pomaga lajšati bolečine v spodnjem delu hrbta.

Za ženske tokrat ni tako grozljivo. Odvisno od njegove velikosti in pozicije, boste aktivirale stegenske mišice in mišice zadnjice. Če lahko pri tem stojite na prstih, boste delale tudi za noge.

Samokolnica

Mišice, ki delajo: bicepsi, prsne mišice, jedro, meča, stegenske mišice, trapezasta mišica in ramena.
Še en intenziven položaj. Ženska gleda v tla, podpre samo sebe z rokami, moški jo zgrabi za stegna ali boke. Moški boste zagotovo delali. Ko boste držali njene noge, boste delali za bicepse, ramena in trapezasto mišico, in če se boste še malo dvignili, boste aktivirali še hrbtne mišice. Za noge boste delali, če jih boste malce upognili in center prestavili na kolena. Za mišice jedra boste delali s potiski in pri ohranjanju ravne drže.

Za ženske je to odlična vadba za jedro, hkrati pa boste v pozi za sklece, delale boste za prsne mišice, ramena, tricepse in mišice hrbta.

Gre za precej napredno pozo in je najbolje, da se je lotite le, če veste, da boste zmogli.

On drži njo

Mišice, ki delajo: jedro, trapezasta mišica, roke in noge.
Ženska naj moškega, ki ravno stoji, objame okoli vratu in ga zajaha. Moški jo naj podpre s tem, da jo drži za zadnjico ali pa da da komolce po njega kolena. Za moške je ta poza kar intenzivna, še posebej za jedro, roke, vrat in celo noge, pa to ne glede na njeno težo.

Tudi za ženske to ni lahka poza. Da boste držale svojo težo, boste aktivirale noge, mišice zadnjice, roke, ramena, vrat in hrbet.

Obrnjena kavbojka s počepom

Mišice, ki delajo: mišice stegna, zadnjične mišice, meča in jedro.
Gre za zabavno pozo, ki je s počepom nekoliko težja. Namesto da bi ženske imele kolena ob podlago, imajo zdaj ob podlago stopala, kolena so zravnana, za gibe gor in dol pa si pomagajo z nogami in rokami. Moški boste za to, da boste resnično vadili pri tej pozi, morali dvignit medenico ali pa prevzeti vajeti in biti vi tisti, ki vodite penetracijo. S tem boste aktivirali jedro. Če ji boste za podporo ponudili svoje roke, boste delali še za bicepse.

Ženske boste delale za enako skupino mišič, kot delate pri običajnih počepih: za mišice stege, mišice zadnjice, za meča, jedro in celo roke, če jih boste za boljšo stabilnost položile na kolena.