Vas zanima, kako bodo potniška letala videti v prihodnosti? Potovanja so ena izmed najlepših plati novodobnega sveta. Letala so omogočila hitrejši transport ljudi z enega konca našega planet na drugega ter razširila dostopnost potovanj tudi ljudem srednjega sloja. A čeprav je dandanes potovanje na drugi konec sveta enostavno kot še nikoli, za mnoge dolga vožnja z letalom še vedno ostaja nočna mora. Razlog za to so predvsem neudobni sedeži in premalo prostora za noge. A prihodnost nam obeta spremembe. Kako bodo videti potniška letala v prihodnosti, si lahko ogledate v spodnjem članku.

Oglejte si, kako bodo potniška letala videti v prihodnosti:

Osebni prostor za razvedrilo in zabavo

Kako bodo videti potniška letala v prihodnosti? Kar zagotovo vemo, je, da bodo letalske družbe razširile izkoriščanje sodobne tehnologije. Današnji letalski sistemi za razvedrilo zmorejo le predvajanje filmov in glasbe, v prihodnosti pa bo možno svoje naprave povezati z napravami na letalu, pa tudi dostop do interneta bo postal standard.

Vsak potnik bo imel dostop do sistema za razvedrilo

Vsak potnik bo imel dostop do sistema za razvedrilo.

Dostop do virtualne resničnosti

Potniki se na letalu po navadi kratkočasijo s knjigo ali pa ogledom filma na zaslonu na sedežu. A zelo kmalu nas na letalu čaka tudi možnost uporabe tehnologije za virtualno resničnost. Nekatere letalske družbe že ponujajo testne vožnje z dodatkom tega razvedrila. Letalska družba Qantas pa ima v načrtu v ponudbo vključiti tudi bolj udobne sedeže za prvi razred, na katerih bo uporaba očal za virtualno resničnost veliko bolj prijetna.

Uporabljali bomo lahko tehnologijo za virtualno resničnost

Uporabljali bomo lahko tehnologijo za virtualno resničnost.

Kino sedeži

Italijansko podjetje Aviointeriors razvija sedeže za letala, ki se bodo zložili, ko na njih ne bo nihče sedel. Podoben sistem imajo nekatere kinodvorane in gledališča. To bo omogočilo lažje premikanje po kabini ekonomskega razreda.

Ti sedeži bodo omogočili lažje premikanje po kabini

Ti sedeži bodo omogočili lažje premikanje po kabini.

Spalne kabine

Podjetje Factory Design ima vizijo, da bo v prihodnosti v letalo vgradilo individualne spalne kabine, podobne kokonom. Potniki v prvem razredu bodo lahko let uživali v zavetju lastnega prostora, kjer si bodo lahko tudi sami nastavili želeno temperaturo in svetlobo. Nekoč pa bodo na vrsto za takšno udobje po vsej verjetnosti prišli tudi ostali potniki. “Jet lag” bo tako postal le še skoraj pozabljena meglica preteklosti.

PREBERITE ŠE: Kakšno bo naše dopustovanje v prihodnosti?

Udobni kokoni

Udobni kokoni