Že Volvo V60 nas je presenetil, Cross Country pa popolnoma odzvel dih. To je karavan, ki je pripravljen na vse. Vprašanje je, ali ste tudi vi?

Že Volvov novi V60 je zgleden primerek karavana, a prišel je Volvo V60 Cross Country, ki dodaja nekaj funkcionalnosti, omogočajo večjo zmogljivost in je pripravljen na vse! Volvo V60 Cross Country ima za kar 75 mm večjo oddaljenost od podlage, nekaj prvin, kot je “Hill Descent Control”, ki omogoča spust po strmih pobočjih in 4-kolesni pogon, ki je osnova vsakega za teren oboroženega vozila. Torej pravi pravcati terenec.

Seveda Volvo ne popušča na področju varnosti. V osnovni standardni opremi bo namreč tako Corner Traction Control, kar je relativna novost Volva, kot tudi zaviranje v sili. Drugi razpoložljivi varnostni sistemi vključujejo sistem pomoči Pilot Assist, ki lahko pomaga pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju do hitrosti do 129 kilometrov na uro. Sistem za zaznavanje nasproti vozečega prometa z izogibom nezgodi in še in še.

Volvo V60 Cross Country bo sprva ponujen z običajnimi motorji tega modela oziroma z motorjem z oznako T5. Pozneje pa se bosta v ponudbi vsekakor pojavila tudi priključni hibrid kot tudi rahli hibrid.

Galerija: Volvo V60 Cross Country