Prestižna Toyotina znamka Lexus je znana po luksuznih avtomobilih, kar pa še ne pomeni, da so se omejili zgolj na cesto. Nedavno so želeli videti, kako bi se njihova tehnologija obnesla na vodi. In rezultat je luksuzna jahta Lexus Sport, ki jo bodo na seznam želja gotovo dodali vsi milijonarji.

Lexus se je poigraval z idejo vodnih plovil in nastala je luksuzna jahta Lexus Sport, ki jo poganjata dva 5-litrska motorja V8 s 440 KM, ki jih najdemo tudi pri modelih Lexus RC F, GS F in LC 500. Športno-elegantno plovilo dosega hitrosti do 80 km/h (43 vozlov).

PREBERITE ŠE: Novi Lexus LS (2017) – LS teče peti krog

 Da bodo imeli milijonarji za kaj zapravljati denar.


Da bodo imeli milijonarji za kaj zapravljati denar.

Ladijski trup 12,7-metrske lepotice je izdelan iz z ogljikovimi vlakni ojačene plastike tako kot njen kopenski bratranec Luxus LFA. Zaradi tega je celo tono lažja kot podobne jahte. V notranjosti se nahaja prostorna in klimatizirana soba z mizo, ki lahko sprejme do šest ljudi. Opremljena je z nadstandardnim usnjem, detajli iz lesa in stekla, mini kuhinjo in vrhunskim avdio-vizualnim sistemom. Pri krmilu seveda ne manjka gromozanski zaslon na dotik z GPS-navigacijo, radarjem, sonarjem in drugimi navtičnimi priboljški.

Galerija – jahta Lexus Sport: