Dolgo že sanjamo o televizorju, ki je videti kot tapeta na steni ‒ da takrat, ko ga ne gledamo, ne bi kazal slike in bi tako privarčevali s prostorom. Z LG Signature OLED TV R, ki smo ga videli na sejmu CES 2019, bomo morda končno uresničili svoje želje, ampak na malo drugačen način.

Že lani je korejsko podjetje LG na sejmih predstavljalo prototip zaslona, ki se zvije kot plakat ali papir za zavijanje darila. Zdaj pa so na CES 2019 pokazali model 65R9, LG Signature OLED TV R, ki izkorišča prav to tehnologijo.

LG Signature OLED TV R

Televizorji OLED so že v običajnih izvedbah na vrhu izjemno tanki, spodaj, kjer je elektronika, pa je nekaj debeline. Pri tem LG televizorju pa je osnova televizijska omarica. Kadar gledamo TV, zaslon prileze iz nje. Ko nehamo, pa se spet zvije nazaj noter. Za zdaj govorimo o 65-palčnem televizorju z neznano ceno.

Kadar pokuka na plano, je lahko povsem zunaj, lahko pa samo delno, da prikazuje določene informacije, ki ne zahtevajo celega zaslona ‒, kot so ura, komande za glasbo ali upravljanje pametnega doma. Tudi ko je zaslon povsem pospravljen, je mogoče poslušati glasbo iz zvočnega sistema s tehnologija Dolby Atmos, ki je v omarici.

Galerija slik ‒ LG Signature OLED TV R