V Radljah se v neposredni bližini reke Drave in ribnika Reš nahaja prekrasen biološki bazen, poimenovan Vodni park Radlje ob Dravi, ki so ga v tamkajšnji občini odprli pred dvema letoma. Del parka je tudi čolnarna s tremi tradicionalnimi čolni na vesla in luštne glamping hiške, ki bodo obiskovalcem svoja vrata odprla predvidoma naslednje leto.

Lesene glamping hiške ob prvem biološkem bazenu v Sloveniji (za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi, zato se v vodo ne dodajajo nobene kemikalije) so namenjene gostom, ki se tam ustavijo zgolj za kratek čas, družinam in kolesarjem, ki prikolesarijo tod mimo po mednarodni kolesarski poti.

PREBERITE ŠE: Vrhunski hostli v Evropi za popotnike z omejenimi sredstvi

Luštne glamping hiške v Radljah ob Dravi

Luštne glamping hiške v Radljah ob Dravi

Hiške so tako v obliki mlinov, ki jih je bilo v preteklosti v Dravski dolini kar veliko. Idilične počitniške bajtice so postavljene ob rob pšeničnega polja. Imajo okrogla okna in velika vhodna vrata iz stekla. Glavni gradbeni material je les, ki je tudi materialna osnova pohištva, so še povedali v biroju Landscape, d. o. o., ki ga vodita Tina Demšar Vreš in Grega Vreš, kjer so hiške zasnovali. Strnjena notranjost glamping bivališč seva neskončno mero topline, lagodnost in ubranost.

Je morda v tem trenutku tudi vas zamikal počitek v idilični koroški naravi?

Ogled galerije – glamping hiške v Radljah ob Dravi