Hiška Maralah je steklena hiška v skali, namenjena pobegu od mestnega vrveža.

Primarna lastnost betonske hiške Maralah je odmik od mestnega vrveža. Postavili so jo v skalnat greben, tako da je delno potopljena v skalo, delno pa konzolno visi čeznjo. Zgrajena je iz neobdelanega betona, mat črnega jekla in stekla. Dve stranici sta popolnoma zastekljeni, kar obiskovalcu nudi izjemno lep pogled na pokrajino in turkizno modro reko, ki teče pod njo.

Primarna lastnost betonske hiške je odmik od mestnega vrveža.

Primarna lastnost betonske hiške je odmik od mestnega vrveža.

Luksuzna hiška za pobeg od vsakdana meri 45 kvadratnih metrov  in ima dodaten prostor v velikosti 20 kvadratnim metrov, ki je namenjen zalogovniku vode.
Notranjost sestavljajo dnevni prostor, ki je razdeljen na dva dela – bralni kotiček ter kuhinjo z jedilnico. Ob bivalnem delu je tudi kopalnica s tušem in straniščem. Pod bivalnim delom je spalnica z izjemnim razgledom.

Njena oblika je kvadratna, vendar z vrtenjem za 45 stopinj doseže dinamično povezavo s skalo in tlemi. Oblika daje občutek, kot bi se kabina med potresom združila s skalo, tako kot opisuje njeno ime – Maralah, ki v jeziku domorodcev pomeni “tisti, ki je bil rojen ob potresu”.

Galerija slik: Maralah: hiška v skali za pobeg od vsakdana