Fantje pri Nua Bikes so talentirani inženirji, ki se pri svojem delu osredotočajo predvsem na podrobnosti, zaradi katerih lahko načrtujejo in izdelujejo elegantna in minimalistična kolesa – najnovejši je Nua Bikes Electrica, ki ima čist dizajn in omogoča rekuperacijo električne energije.

Nua Bikes Electrica je eno od prvih električnih koles na tržišču z izjemno minimalističnim dizajnom, ki omogoča rekuperacijo energije.Električno kolo poganja elektromotor Zehus Bike+, ker pa je pri poganjanju kolesa potrebno dodati še nekaj človeške energije, dobite na ta način nekakšen hibridni pogon.

Zahvaljujoč inovativnemu dizajnu, so baterija, senzorji in elektronika inkorporirani v prostor elektromotorja. Zaradi takšne zasnove je sistem sposoben pridobivati električno energijo, ko le ta ni potrebna za poganjanje kolesa. Preko regenerativnega zaviranja, ko se kinetična energija pretvori v elektriko, lahko pridobljeno energijo shranite v baterijo za poznejšo uporabo ali jo porabite takoj kot pomoč pri poganjanju kolesa. S polno baterijo lahko prevozite okoli 30 kilometrov, a se s pomočjo rekuperacije lahko v popolnih pogojih peljete, kolikor daleč želimo.

Nua Bikes Electrica ima okvir iz titana in karbonski pogonski jermen. Zaradi uporabe lahkih materialov tehta zgolj 12,7 kilogramov. Nua Bikes Electrica je lahko vaša za 4000 evrov.

Galerija: Nua Bikes Electrica