Zakaj se bi pri vsakdanjih opravilih odločal za težjo pot, če lahko ubereš lažjo? Poskusi kakšnega od teh vojaških trikov, ker lahko tudi tebi olajšajo življenje.

Kopenska vojska Združenih držav Amerike je starejša kot ZDA same – ustanovljena je bila namreč 14. junija 1775 (več kot leto pred razglasitvijo neodvisnosti ZDA, do katere je prišlo 4. julija 1776).

Kot se za takšno organizacijo spodobi, ima vojska na zalogi kar nekaj uporabnih nasvetov, ki jih lahko tudi  poskusiš. To so najboljši vojaški triki, ki ti olajšajo življenje!

1. Uriniranje pod tušem se sliši nekoliko nehigienično, a bi naj pomagalo pri zdravljenju stopal.

2. Vojaški čevlji znajo biti neudobni, zato je trik, s pomočjo katerega se je mogoče izogniti žuljem in podobnim poškodbam, še kako uporaben – predele stopala, ki se drgnejo ob čevelj, oblepi z lepilnim trakom, pod katerega lahko namestiš obliž.

Uriniranje pod tušem je lahko tudi koristno.

3. Če imaš težave z odvezovanjem vezalk, naredi nekaj vozlov in bo obutev ostala trdno na tvojih nogah.

4. V primeru nesreče lahko domnevno krvavitev upočasniš s pomočjo vložka, ki se ga uporablja pri menstruaciji. Namestiš ga na rano in ga pritrdiš z lepilnim trakom.

Zavežite nekaj vozlov.

5. Rano domnevno lahko oskrbiš tudi tako, da nanjo potreseš sladkor – ta naj bi bil koristen zato, ker bakterije ne morejo preživeti v okolju z veliko vsebnostjo sladkorja.

6. Oprijete tekaške hlače lahko oblečeš pod praktično vsak kos oblačila. V zimskem času ti bo ta trik prišel prav, ker te bodo varovale pred mrazom.

Oprijete tekaške hlače vas bodo zaščitile pred nizkimi temperaturami.

7. Kako zakuriti ogenj na žaru? Zaneseš se lahko domnevno na bombažne vate, namazane z vazelinom (tako prihraniš nekaj denarja, ki bi ga sicer porabil za nakup dragih pripomočkov).

8. Če misliš, da ti na cesti nekdo sledi, v štirih zaporednih križiščih zavij levo ali desno. Če v vzratnem ogledalu še vedno vidiš isti avtomobil, je čas, da pokličeš policijo ali se odpelješ do najbližje policijske postaje.