Ljubezen je najbolj nerazumljen občutek, s katerim se ljudje ukvarjamo. Odgovora, kaj se z vami zares dogaja, ko ste zaljubljeni, ne boste našli, a verjemite, v očeh vaše ljubezni boste z lahkoto prepoznali, da ljubi staro ljubezen. To so očitni znaki, da tvoja ljubezen še ni prebolela bivšega partnerja, in nanje morate biti pozorni.

To so očitni znaki, da tvoja ljubezen še ni prebolela bivšega partnerja.

Še vedno se jezi nanj/nanjo.

Če se tvoja partnerica oziroma partner še vedno jezi na svojega bivšega partnerja, lahko to pomeni marsikaj. Morda je med njima neprečiščena tenzija, morda je bil odnos res destruktiven, morda pa ohranja še določeno mero romantičnih občutkov do njega oziroma nje. 

Še vedno se zanima za njegovo/njeno življenje.

Če tvojega dragega oziroma tvojo drago še vedno zelo zanima, kaj se dogaja v življenju bivšeag partnerja, je to lahko rdeči alarm, da njuna zgodba še ni povsem končana. Nič ni narobe s tem, da bivši partnerji med sabo ohranijo prijateljski ali celo naklonjen odnos, ko pa pride iz ene ali druge strani do pretiranega zanimanja, lahko to pomeni še kaj drugega. 

Ves čas ga/jo spremlja na družbenih omrežjih.

Ko je nekdo prebolel svojega bivšega partnerja, ni povsem običajno, da všečka vsako njegovo/njeno sliko ali pa komentira vsako objavo. 

Veliko govori o preteklosti.

Preteklost nas na nek način definira in oblikuje, zato je normalno, da veliko govorimo o njej. Če pa je teme iz preteklosti popolnoma zasenčijo vse ostale tematike pogovora, imajo za posameznika verjetno še vedno zelo pomembno težo v življenju. 

Z njo/njim se pogovarja več, kot s tabo.

To je zagotovo eden izmed očitnih znakov, da tvoj dragi oziroma draga še ni prebolel/-a svojega bivšega partnerja. 

Težko se zaveže.

Ko se nekdo ne želi do iste mere zavezati odnosu, je to za nas zelo boleče. Kje tiči vzrok? Včasih imamo samo drugačne predstave ali želje do odnosa. Včasih pa to izvira iz nerazčiščenih odnosov iz preteklosti. 

Ves čas jo/ga mimogrede omenja.

Ko nam je nekdo všeč ga velikokrat mimogrede omenjamo in se v pogovoru z drugimi vedno znova vračamo na tega človeka. 

Ne more se odločiti glede tebe.

Če je tvoj partner pogosto hladen in topel in hladen in topel do tebe, je to znak za alarm. V takšnem odnosu se nihče ne počuti dobro. Mogoče problem tiči v njegovi/njeni preteklosti. 

Skriva ti, da se z njim/njo še vedno vidi.

Če partner pred tabo aktivno prekriva, da se s svojo bivšo/bivšim še vedno vidi, se morata o tem zagotovo resno pogovoriti. 

Pove mu/ji več kot tebi.

Če je njegova bivša oziroma njen bivši še vedno njegov/njen najboljši prijatelj in oseba, na katero se prvo obrne v času težav, je to mogoče znak, da ga/je še ni čisto spustil.