Zastavljanje in delovanje v skladu z določenimi cilji nam omogoča osebnostno rast. Cilji nam pomagajo pri napredovanju. Pa naj gre še za tako majhno spremembo kot je dokončanje knjige, ki ste jo pred časom dali na stran, ali za selitev v drug kraj in ustvarjanje življenja na novo. V nadaljevanju smo vam pripravili kratek vodič, ki vam bo pokazal, kako si zastaviti realne osebne cilje in kako so lahko osebni cilji nato tudi uresničeni.

Osebni cilji: kako si zastaviti realne osebne cilje in jih nato tudi uresničiti?

1. Definirajte, kaj si želite.

Najprej je važno, da se odločite, kaj želite doseči. In nikar se pred uresničitvijo zadanega cilja ne prestrašite, ker se ta zdi tako daleč in nedosegljiv. Vzemite ga kot izziv in stopajte korak za korakom. Končna uresničitev vas bo osvobodila in izpolnila.

Bodite potrpežljivi sami s seboj, medtem ko brskate med možnostmi, ki jih današnji svet ponuja. Bodite potrpežljivi, ko ugotavljate, na kaj se želite osredotočiti, kaj vas navdušuje, kaj želite od življenja in v katero smer se hočete osebnostno razviti.

Zavedajte se, da se lahko pot do uresničitve cilja spremeni v trenutku, a spreminjanje, premikanje proti vrhu (četudi počasi) in sledenje tarči je bistvo življenja.

2. “Pametni pišejo.”

Ko ste se odločili, kaj je tisto, kar želite doseči, vzemite list papirja in sanje ter želje zabeležite. Ta postopek privablja ideje iz naših glav v svet, pa čeprav na začetku samo na papir. Slednje sproža akcijo v vas.

Podrobno definirajte, kaj želite storiti in kakšni želite postati. Ko ste to storili, list prilepite na vidno mesto, se prepričajte, da ste bili v definiranju jasni, in določite datum za dosego želenega. Datum uresničitve bo v vas sprožal odgovornost za dosego končnih ciljev.

PREBERITE ŠE: LinkedIn: kako tržiti sebe in svoje podjetje?

Najprej je važno, da se odločite, kaj želite doseči. Nato temu sledite.

Najprej je važno, da se odločite, kaj želite doseči. Nato temu sledite.

3. “Veselo na delo …”

Ko smo želje definirali in jih zapisali, nastopi čas, da nekaj naredimo za njihovo uresničitev. Ugotovite, katere naloge, povezane z realizacijo ciljev, lahko opravite vsak dan ali vsakih nekaj dni, da dosežete želeno do zastavljenega roka.

Če želite zaključiti s pisanjem knjige, o kateri bodo govorili prav vsi, se odločite, koliko strani boste dnevno napisali in to umestite v svoj dnevni urnik. Skratka, pripravite načrt. Zelo bo pomagalo tudi, če o napredku obveščate svojega dobrega prijatelja ali prijateljico.

Najbolj pa je pomembno, da pri realizaciji zastavljenega niste grobi do samih sebe. In nikar ne obupujte, ko se kje zatakne. Vsem se kdaj zapeti, a bodite pri uresničevanju trdni in samozavestni.

4. Praznujte dosežke!

Na točki, ko dosežete svoj cilj, boste občutili neizmerno veselje. Praznujte! Vsakič, ko dosežete nov cilj, si podarite nekaj posebnega. In nato ne pozabite vedno vnovič postaviti novih načrtov.

Želimo vam uspešno delo in vso srečo pri doseganju želenega.