Bugatti ne slovi več le po svojih luksuznih avtomobilih in jahtah, zdaj so se na njegovem seznamu razkošja znašla tudi luksuzna kolesa. Čeprav kolo PG Bugatti Bike še zdaleč ni tako drago, kot so ostala Bugattijeva prevozna sredstva, si ga bomo najbrž bolj težko privoščili. To je namreč kolo, ki ima ceno SUV-a.

Bugatti se je za izdelavo kolesa obrnil na proizvajalca luksuznih koles PG. PG Bugatti Bike, kot se imenuje novo luksuzno kolo, ima v sebi presenetljivo količino Bugattijevega superšportnika Chiron. Tudi kolo je namreč narejeno iz ogljikovih vlaken – in to kar v 95 odstotkih –, kar mu omogoča neverjetno lahkotnost (manj kot pet kilogramov). To je tudi razlog, zakaj je to najlažje ‘posebno’ kolo na svetu. V kolesu je vgrajene tudi nekaj razkošne tehnologije, vključno z aerodinamičnim ohišjem in blažilcem šokov.

PREBERITE ŠE: Bugatti Niniette 66: jahta za 2,2 milijona ima jakuzzi in ognjišče

Tukaj je tudi nekaj zanimivih – celo smešnih – posebnosti o kolesu, vključno z dejstvom, da si ga bomo lahko dali izdelati po meri oziroma da nam bodo izdelali takšno kolo, ki se bo ujemalo z našim Bugattijem. H kolesu lahko dodamo usnje, prav tako nam ga lahko pobarvajo po meri. Pri Bugattiju še dodajajo, da je to kolo “kos športne opreme, ki je ne bi smeli voziti po mestu oziroma po javnih cestah”. Smola, če moramo zanj odšteti najmanj 39 tisoč evrov, bi se pa res lahko zapeljali vsaj do soseda! Pa pohitite, na voljo je le 667 koles!

Galerija – PG Bugatti Bike: Bugattijevo kolo tehta manj kot 5 kilogramov