Tehnološko podjetje Panic, ki prihaja iz Portlanda, nas s svojimi napravami vsakič znova razveseli –po tem, ko je sodelovalo pri izdelavi videoigre Firewatch, je tokrat predstavilo edinstveno igralno konzolo PlayDate.

Igralna konzola Playdate vključuje črno-bel zaslon z ločljivostjo 400 x 240 pik. Na njej najdemo tudi smerne tipke, gumba A in B ter gumb za premor. Na stranskem delu se nahaja vrtljiva ročica, ki bo, kot ustvarjalci konzole napovedujejo, popolnoma spremenila igralsko izkušnjo.

Z ročico namreč ukazujete avatarju v igrici, kaj naj počne. Odvisnos od igre bo tako avatar izvajal različne ukaze, kot je premikanje, sedenje, pretepanje … Ustvarjalci pravijo, da bodo nekatere igre zahtevale le uporabo ročice.

Naprava je bila izdelana v sodelovanju s švedskim podjetjem Teenage Engineering. Igre bodo uporabnikom brezžično dostavljene enkrat tedensko, pri čemer ostale podrobnosti ne bodo razkrite vnaprej.

Zasnovali jih bodo svetovno priznani ustvarjalci videoiger, kot so Zach Gage, Bennett Foddy, Shaun Inman in Keita Takahashi. Slednji je že ustvaril prvo priloženo igro, imenovano Crankin’s Time Travel Adventure, v kateri je z ročico potrebno nadzorovati tok časa.

Igralni sistem bo v prvi sezoni, ki je sestavljena iz 12 tednov, bogatejši za prav toliko iger. Za prednaročilo bo na voljo že v letošnjem letu, medtem ko ga bodo kupci dobili naslednje leto. Cena, v katero so vključene tudi vse igre, znaša 149 dolarjev, kar je približno 133 evrov.