Kaj lahko počneš na deževen vikend? Gledaš nove serije 2019, valda! Pripravili smo ti uredniški izbor svežih serij, ki so se začele predvajati z letošnjim marcem. Serije, kot so Igra prestolov, Pravi detektiv, Milijarde, so že začele z novimi sezonami, na nove dele serij Deklina zgodba, Stranger Things, The Crown, še čakamo. Da pa se slučajno med čakanjem na nove dele ne bo prikradel dolgčas, smo za vas poiskali nove serije 2019, za katere najbrž še niste slišali ali pa jih še ne spremljate. A vam zagotavljamo, da boste takoj, ko boste pogledali napovednike, te serije 2019 dodali na svoj seznam “must see”.

Katere so torej nove serije 2019, ki jih je vredno spremljati?

The Act (2019– )


Dramatična zgodba o mami z Munchausnovim sindromom po namestniku, ki rabi, da je njena hči ves čas bolna, da je lahko tako nenehno odvisna od nje. Mama je tako prepričljiva, da ji verjamejo celo zdravniki. Toda kaj se bo zgodilo, ko se bo hči zavedla, da mama ni njena najboljša prijateljica, ki bi jo želela zaščititi? Serija temelji na resničnih dogodkih, zaradi česar je še bolj dramatična in fascinantna.

Chambers (2019– )


Sasha poskuša odkriti, komu je pripadalo srce preden so ga presadili vanjo. Ko spozna družino svojega darovalca, začne razvijati različne osebnostne lastnosti. Od tega trenutka se zgodba spremeni v skrivnostno in psihološko grozljivko.

The Society (2019– )


Skupina najstnikov je skrivnostno prepeljana v repliko svojega mesta, staršev pa ni moč najti. Seveda najstniki to možnost izkoristijo za neskončne zabave. A ta sreča ni večna. Kmalu jim postane jasno, da bodo morali, če bodo želeli preživeti, v sebi poiskati neizmerno moč.

Gentleman Jack (2019– )


Anne Lister je družabno in ostroumno dekle, ki ima rada plezanje in potovanje, kar je za tipično žensko iz 19. stoletja precej nenavadno. A to ni vse, kar dela Anno drugačno. Postane namreč tudi prva ženska, ki odkrito spregovori o svojih spolnih preferencah. Serija temelji na podlagi Anninih denvnikov in opisuje življenje ženske, tako drugačne, da so jo ljudje imenovali kar Gentleman Jack.

Unspeakable (2019– )


Serija temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili na začetku 80. let prejšnjega stoletja v Kanadi. Več tisoč ljudi se je preko krvi in krvnih pripravkov okužilo z virusom HIV in hepatitisom. Zgodba se osredotoča na dve družini, na njihovo upanje in obup, na poskus boja proti bolezni in na njihovo nezmožnost, da bi karkoli spremenili.

The Enemy Within (2019– )


Glavno junakinjo serije igra Jennifer Carpenter, ki jo morda poznate iz serije Dexter. Njen lik, Erica Shepherd, je briljantna nekdanja članica CIE, ki v zaporu preživlja dosmrtno kazen. Priložnost za prostost dobi, ko se nanjo obrne FBI agent Will Keaton, da bi mu pomagala poiskati nevarnega in izmuzljivega kriminalca, ki ga predobro pozna.

The Code (2019– )


Če so v odvetniških dramah glavni liki povadi prav odvetniki, je v tej seriji pogled na ta poklic popolnoma drugačen. Vsak odvetnik je namreč v tem primeru usposobljen za tožilca, branilca, preiskovalca in marinca. Serija med drugim odkriva, kako lahko nepristranska pravica vpliva na prijateljstvo znotraj oboroženih sil.