Božanska čokoladna kostanjeva torta brez peke je povsem preprosta za pripravo in tako zelo slastna, da bo na vašem krožniku prav vsako jesen!
PREBERITE ŠE: Recept: sladka lazanja – sladica, ki je ni treba peči
Sestavine za čokoladno kostanjevo torto:
Polnilo čokoladne kostanjeve torte:
- 1 kg kostanjev
- 150 g jedilne ali temne čokolade
- 3 žlice ruma
- 200 ml sladke smetane
Preliv čokoladne kostanjeve torte:
- 100 g jedilne ali temne čokolade
- žlica masla
Priprava čokoladne kostanjeve torte brez peke:
Najprej pripravilo polnilo. Kostanje olupimo, tudi notranjo lupinico, in kuhamo v vodi tako dolgo, dokler se ne zmehčajo, kar traja približno pol ure. Nato segrejemo smetano skoraj do vretja in v njej stopimo 150 g jedilne ali temne čokolade. Dodamo še 3 žlice ruma, ki se h kostanju in čokoladi čudovito poda. Maso zmiksamo skupaj s kostanji, pri čemer dobimo teksturo, podobno redkemu pireju. Brez skrbi, masa se bo pozneje strdila. Model za torto obložimo z aluminijasto folijo in vanj vlijemo pridobljeno zmes. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik ali za manj časa v skrinjo. Toliko, da se strdi. Sledi še preliv. Ko se torta strdi, v vodni kopeli stopimo 100 g čokolade in žlico masla. S prelivom prelijemo torto, ko je ta nekoliko ohlajen, torej mlačen in ne vroč. Postavimo nazaj v hladilnik in ponudimo, ko se tudi preliv na torti shladi. Po želji okrasimo. Pa sporočite, kako vam je uspelo. Dober tek!
You must be logged in to post a comment.