Obožujete kostanje? Potem je za vas sladica te jeseni nedvomno čokoladna kostanjeva torta brez peke, ki se preprosto pripravi in božansko okuša.

Božanska čokoladna kostanjeva torta brez peke je povsem preprosta za pripravo in tako zelo slastna, da bo na vašem krožniku prav vsako jesen!

PREBERITE ŠE: Recept: sladka lazanja – sladica, ki je ni treba peči

Tako je videti domača kostanjeva torta.

Tako je videti domača kostanjeva torta.

Sestavine za čokoladno kostanjevo torto:

Polnilo čokoladne kostanjeve torte:

  •  1 kg kostanjev
  • 150 g jedilne ali temne čokolade
  • 3 žlice ruma
  • 200 ml sladke smetane

Preliv čokoladne kostanjeve torte:

  • 100 g jedilne ali temne čokolade
  • žlica masla

Priprava čokoladne kostanjeve torte brez peke:

Najprej pripravilo polnilo. Kostanje olupimo, tudi notranjo lupinico, in kuhamo v vodi tako dolgo, dokler se ne zmehčajo, kar traja približno pol ure. Nato segrejemo smetano skoraj do vretja in v njej stopimo 150 g jedilne ali temne čokolade. Dodamo še 3 žlice ruma, ki se h kostanju in čokoladi čudovito poda. Maso zmiksamo skupaj s kostanji, pri čemer dobimo teksturo, podobno redkemu pireju. Brez skrbi, masa se bo pozneje strdila. Model za torto obložimo z aluminijasto folijo in vanj vlijemo pridobljeno zmes. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik ali za manj časa v skrinjo. Toliko, da se strdi. Sledi še preliv. Ko se torta strdi, v vodni kopeli stopimo 100 g čokolade in žlico masla. S prelivom prelijemo torto, ko je ta nekoliko ohlajen, torej mlačen in ne vroč. Postavimo nazaj v hladilnik in ponudimo, ko se tudi preliv na torti shladi. Po želji okrasimo. Pa sporočite, kako vam je uspelo. Dober tek!