Čokoladna torta brez moke in s kavnim moussom je zdaleč najbolj bogata torta za vse ljubitelje čokolade, ki bodo čokolado tako le še bolj vzljubili. Recept je preprost, prav tako pa ne potrebujete veliko sestavin. Sladica je primerna tudi za tiste, ki so intolerantni na gluten.

Čokoladna torta brez moke in s kavnim moussom je dekadentna sladica, ki je v okusu bogata, čokoladna, kremna, kavni mousse pa je aromatičen in mehek. Čokolada in kava sta namreč odličen par in v tej obliki popolnoma božanski.

PREBERITE ŠE: Recept: puhaste sufle palačinke

Dekadentna čokoladna torta brez moke in s kavnim moussom

Dekadentna čokoladna torta brez moke in s kavnim moussom

Sestavine za čokoladno torto brez moke:

  • 110 gramov masla
  • 150 gramov čokolade
  • 3 rumenjaki
  • 3 beljaki
  • 100 gramov sladkorja
  • 8 gramov nesladkanega kakava v prahu
  • ščepec soli

Sestavine za kavni mousse:

  • 2 rumenjaka
  • 100 gramov sladkorja
  • 12 gramov koruznega škroba (gustina)
  • 160 mililitrov toplega mleka
  • pol čajne žličke izvlečka vanilje
  • 4 grami instant kave
  • 5 gramov želatine v prahu
  • 2 žlici hladne vode
  • 240 gramov ohlajene smetane za stepanje

Priprava čokoladne torte brez moke in s kavnim moussom:

Namastite pekač za torto oziroma ga obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.
Ločite rumenjake od beljakov. Stopite čokolado in maslo nad paro, da masa postane gladka. Pustite, da se nekoliko ohladi. Dodajte rumenjake, drugega za drugim, in dobro premešajte. Vmešajte kakav in sol. Beljake stepajte in počasi dodajate sladkor. Stepajte tako dolgo, da postane sneg iz beljakov kompaktna, trdna masa. Nežno vmešajte beljake v maso iz rumenjakov, čokolade in kakava. Testo razporedite po pekaču in pecite 25 minut. Ko je testo pečeno, pustite, da se popolnoma ohladi.
Za kavni mousse mešajte rumenjake s sladkorjem, dokler masa ni kremasta in bledo rumene barve. Vmešajte koruzni škrob. Postopoma vmešajte toplo mleko. Mešanico prelijte v manjšo ponev in kuhajte na majhnem ognju, pri tem pa mešajte, dokler ne zavre in se zgosti. Odstranite z ognja in vmešajte vaniljev izvleček in instant kavo. Pustite, da se ohladi.
Želatino raztopite v dveh žlicah mrzle vode in pustite, da nabrekne (od 5 do 10 minut). Postavite na manjši ogenj, da se želatina raztopi, in nato prelijte s kavno mešanico.
Hladno smetano za stepanje stepajte, vse dokler masa ni trdna. Postopoma jo dodajte v kavno mešanico.
Kavni mousse z lopatico namažite po čokoladni torti v pekaču. Pokrijte in pustite v hladilniku vsaj 4 ure ali pa čez noč. Vrh torte posujte s kakavom v prahu. Narežite in ponudite.
Pa dober tek!