Ko rezine hrustljavega jabolka ali svežih jagod niso več dovolj sladke, da bi potešile naš apetit po sladkem, je tukaj čokolada. Osnovni prigrizek lahko nadgradimo v ta nežen in okusen čokoladi humus, ki vsebuje vlaknine in beljakovine, vendar veliko manj sladkorja kot pa tablica temne čokolade.
PREBERITE ŠE: Recept: okusna lubenična pica, sladka in zdrava
Sestavine za čokoladni humus:
¼ skodelice mandljev
5 izkoščičenih dateljnov
420 gramov konzervirane čičerike, oprane in odcejene
¼ skodelice nesladkanega kakava v prahu
2 žlički javorjevega sirupa
1 žlička vaniljevega ekstrakta
¼ žličke mletega cimeta
½ skodelice sojinega mleka z okusom vanilje
Priprava čokoladnega humusa:
V multipraktik damo mandlje in meljemo tako dolgo, da dobimo mandljevo maslo (5 minut ali več). Dodamo še ostale sestavine in mešamo tako dolgo, da nastane gladka masa. Čokoladni humus lahko ponudimo takoj, zraven se odlično podajo sveže narezano sadje ali preste. Ostanek humusa lahko v nepredušni posodi hranimo v hladilniku.
You must be logged in to post a comment.