Splošno velja, da sta najprivlačnejši lastnosti pri moških njihove mišice in smisel za humor. Nedavna znanstvena odkritja kažejo, da temu le ni tako in da ti dve lastnostni nikakor nista ključnega pomena pri pridobivanju ženske pozornosti. Kot se je izkazalo, je glavni dejavnik pravzaprav altruizem – pripravljenost na dobrodelna dejanja. In to je tudi skrivnost privlačnih moških.

Kot da bi sklenili kakšen tih dogovor, so se znanstvene ekipe z različnih delov sveta odločile, da začnejo raziskave o moški privlačnosti in tako razkrijejo skrivnost privlačnih moških. Moške prebivalce našega planeta bo gotovo najbolj zanimala ugotovitev, do katere so prišli znanstveniki iz Kanade: videti je, da se želijo nesebični ljudje večkrat igrati v postelji.

Bradley Cooper je med snemanjem filma Silver Linings Playbook (Za dežjem posije sonce, 2012) kupil več sto zimskih plaščev za brezdomce in našel čas, da jim jih je tudi osebno izročil.

Bradley Cooper je med snemanjem filma Silver Linings Playbook (Za dežjem posije sonce, 2012) kupil več sto zimskih plaščev za brezdomce in našel čas, da jim jih je tudi osebno izročil.

Znanstveniki so povprašali neporočene Kanadčane o tem, kako pogosto so naredili kakšno dobro delo – podarili denar dobrodelni ustanovi ali pa pomagali pri odkopavanju avtomobila izpod snega. Potem so jih vprašali nekaj vprašanj o osebnem življenju. Ko so preučili odgovore, so znanstveniki prišli do zaključka, da so dobrosrčni moški bolj priljubljeni pri nasprotnem spolu. Taki ljudje spoznajo več žensk in manj verjetno je, da bi se izogibali intimnosti.

PREBERITE ŠE: Lastnosti, ki nas naredijo manj privlačne

V drugi študiji so prosili določeno število žensk, da so izbirale med dvema moškima – enega so morale izbrati za dolgotrajno zvezo, drugega za eno noč. Vsaki ženski so ponudili nekaj fotografij, ki so prikazovale različne možne kandidate, njihov videz pa se je gibal od nadpovprečno lepega do popolnoma povprečnega videza. Polovica teh moških je bila vključena v dobrodelne projekte ali kakšno drugo vrsto nesebičnega delovanja (ta podatek je bil vključen v opisih, ki so spremljali fotografije). Za eno noč je večina žensk izbrala sebične, a lepe kandidate. Ko pa je šlo za izbiro partnerja za dolgotrajno razmerje, je večina anketirank izbrala prijazne moške z velikodušno osebnostjo.

rad Pitt je financiral gradnjo več sto hiš za družine, ki so jih prizadele poplave v New Orleansu. Med drugim je osebno spremljal postopek gradnje.

Brad Pitt je financiral gradnjo več sto hiš za družine, ki so jih prizadele poplave v New Orleansu. Med drugim je osebno spremljal postopek gradnje.

Rezultati poskusov dokazujejo, da ženske altruizem pri moških vidijo kot kazalnik dobrega očeta in dobrega moža, ki je primeren za dolgotrajni in odgovoren odnos.
Podobna študija je bila izvedena tudi pri moških. Na vprašanje o lastnostih, ki naj bi jih imela njihova dolgoročna partnerica, so tudi oni izbrali dobrosrčne kandidatke, ki bi bile primerne matere njihovim bodočim otrokom.
Fizična privlačnost in smisel za humor nista povsem nepomembna. Ženske namreč vidijo v smislu za humor kazalnik za inteligenco. Zunanja lepota pa pri moškem, ki ima skrbno srce in je pripravljen, da stori nekaj dobrega, le ni tako pomembna. A nikomur ne škodi. 🙂