Zares okusni nizkohidratni cvetačni polpeti z jajci bodo potešili lakoto, hkrati pa ne bodo skrbeli za kopičenje ogljikovih hidratov v telesu. Popolno, kajne?
PREBERITE ŠE: Napitki, ki učinkovito topijo maščobo
Sestavine za nizkohidratne jajčne polpete z jajci:
- 2 glavi cvetače, kuhane (na pari)
- 2 skodelici čedarja (ali drugega sira po izbiri)
- 2 jajci + 12 velikih jajc
- skodelica slanine
- 1 čajna žlička česna
- 1 čajna žlička soli
- mleti poper
- nasekljan drobnjak
Priprava nizkohidratnih cvetačnih polpetov z jajci:
Pečico segrejte na 190 stopinj. Namastite pekač za mafine (pekač za 12 mafinov). Cvetačo poparite, nato jo zmeljite v multipraktiku. Zmleto cvetačo postavite na papirnato brisačo in ožemite odvečno vodo. Ožemanje ponovite trikrat, ali dokler cvetača ni popolnoma osušena. Cvetačo nato pretresite v večjo posodo za mešanje. Dodajte sir, čajno žličko česna, čajno žličko soli in dve jajci ter maso zmešajte. Nato jo enakomerno porazdelite po pekaču za mafine, nanjo pritisnite s prsti ter jo enakomerno razporedite ob robove in dno, da napravite “skodelice”. Pecite v pečici od 15 do 17 minut, da “skodelice” porjavijo.
Vzemite nekaj koščkov slanine (lahko uporabite tudi katerokoli drugo meso, na primer piščančje) in jih potresite po dnu vsake “skodelice”. Nato v vsako od teh pazljivo dodajte eno jajce (pazite, da ne razbijete rumenjaka). Pecite na isti temperaturi še 7 do 8 minut.
Na koncu vsako “skodelico” začinite z malo popra in drobnjaka ali začimbo po želji.
Pa dober tek!
Pripravo nizkohidratnih cvetačnih polpetov z jajci si lahko ogledate tudi v posnetku:
You must be logged in to post a comment.