Hrepenite po sladoledu, vendar ne želite pokvariti učinka trdega dela v telovadnici? Potem so za vas pravi ti čudoviti kremni sladoledni prigrizki, ki jih boste pripravili iz banan in čokoladnih solzic.

Recept in priprava sta preprosta in primerna za tiste, ki pazite na vnos glutena in sladkorja. Prav tako je to odličen način, kako porabiti (pre)zrele banane, ne da bi pri tem vključili pečico! Kremni sladoledni prigrizki bodo brez dvoma potešili željo po sladkem!

PREBERITE ŠE: Recept: osvežilna limonada z limeto in zelenim čajem

Kremni sladoledni prigrizki

Kremni sladoledni prigrizki

 

Sestavine za kremne sladoledne prigrizke:

  • 4 srednje velike banane ali pa 3 velike banane
  • 4 žlice čokoladnih solzic

Priprava kremnih sladolednih prigrizkov:

Olupite in narežite banane, jih postavite na pladenj in postavite v zamrzovalnik za vsaj dve uri. Nato jih vzemite iz zamrzovalnika in jih pustite odtajati se nekaj minut. Potem jih dajte v multipraktik in jih pri veliki hitrosti zdrobite v gosto in kremasto maso, podobno sladoledu. To lahko traja nekaj minut. Eno žlico čokoladnih solzic si prihranite za posip, preostale pa zmešajte v kremno zmes. V majhne modelčke, ki ste jih nekoliko poškropili s sprejem za kuhanje, razporedite maso in posujte s preostalimi čokoladnimi solzicami. Postavite v zamrzovalnik za vsaj eno uro. Ko so prigrizki pripravljeni, jih z nožem za maslo odstranite iz modelčkov in postrezite! Hranite jih lahko v stekleni ali nerjaveči kovinski posodi v zamrzovalniku.
Pa dober tek!