Majhni piškoti s koščki čokolade in grškim jogurtom ne bodo vplivali na vašo dieto ali štetje kalorij. So mehki in okusni, hitro zasvojljivi in preprosti za pripravo. Vsak piškot pa ima le 23 kcal. Piškote s čokoladnimi koščki in grškim jogurtom lahko tudi zamrznete in odmrznete takrat, ko si ponovno zaželite nekaj sladkega.
PREBERITE ŠE: Domača Nutella, boljša kot prava Nutella!
Sestavine za piškote s koščki čokolade in grškim jogurtom:
- 1/4 skodelice kokosovega olja v trdnem stanju (ne stopljeno)
- pol skodelice rjavega ali pa kokosovega sladkorja
- 1/4 skodelice sladkorja v prahu
- 1 večje jajce
- 1 žlička izvlečka vanilje
- 1/4 skodelice polnomastnega grškega jogurta
- 1 skodelica + 2 žlici navadne moke
- 1/4 žličke soli
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 1/3 skodelice čokoladnih solzic
Priprava piškotov s koščki čokolade in grškim jogurtom:
Z ročnim mešalnikom zmešajte olje in oba sladkorja, da nastane homogena zmes. Dodajte jajce in izvleček vanilje ter mešajte, da postane masa lahka in puhasta. Dodajte grški jogurt in dobro premešajte. V sredini mokrih sestavin naredite prostor in dodajte moko, sol in sodo bikarbono. Suhe sestavine med seboj premešajte, nato pa vključite še mokre sestavine in mešajte, dokler ne nastane homogena zmes. Dodajte ¼ skodelice čokoladnih solzic. Postavite v hladilnik, da postane masa čvrsta (najmanj tri ure ali pa čez noč).
Ko je testo pripravljeno za peko, najprej pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Iz mase za piškote oblikujte kroglice in jih položite na s papirjem za peko obložen pekač. V kroglico vtisnite še nekaj čokoladnih solzic. Pecite od 8 do 10 minut, oziroma dokler niso piškoti lepe, zlate barve.
Pustite, da se piškoti od 5 do 10 minut hladijo. Če želite, jih lahko na koncu posujete s kosmiči morske soli.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.