Poletje je tu in prav je, da si privoščimo kaj osvežujočega! Tukaj je recept za jagodni mojito s kokosom, ki bo vaš zvesti spremljevalec skozi celo poletje.

Resnično osvežujoč jagodni mojito z dodatkom kokosa, lističev mete in kokosovega ruma bo naš zvesti spremljevalec celo poletje. Sladke jagode se bodo pomešale z rumom, limeta pa bo mojitu dodala pravo strast.

PREBERITE ŠE: Recept: koktajl Cleanse-a-Rita – alkoholni koktajl, ki čisti telo

Osvežujoč jagodni mojito

Osvežujoč jagodni mojito

 

Sestavine za jagodni mojito s kokosom:

Sirup iz jagod:

  • 1 skodelica svežih jagod, očiščenih in narezanih na četrtine (uporabite lahko tudi zamrznjene jagode)
  • pol skodelice sladkorja
  • pol skodelice vode

Rob kozarcev:

  • 2 žlici sladkorja v prahu ali kokosovega sladkorja
  • 4 cele jagode, zarezane v polovico jagode

Mojito:

  • pest metinih lističev
  • 4 cele jagode, očiščene in razpolovljene
  • 2 razpolovljeni limeti
  • 120 mililitrov belega kokosovega ruma
  • 1 skodelica ledenih kock
  • pol skodelice mineralne vode

Priprava jagodnega mojita s kokosom:

Jagodni sirup: V majhni ponvi zmešajte sestavine za jagodni sirup in sestavine zavrite. Znižajte temperaturo in pustite, da lahko vre. Večkrat premešajte, da ustvarite sirup. Postavite na stran in pustite, da se ohladi. Kose jagod odstranite iz sirupa, saj boste potrebovali le tekočino.
Mojito: Robove kozarcev zmočite z do polovice zarezanimi jagodami, nato pa vsak kozarec pomočite v sladkor v prahu ali v kokosov sladkor. Lističe mete in narezane jagode razporedite v štiri kozarce. Ožemite eno limeto in v vsak kozarec dodajte 1 žlico limetinega soka. S hrbtno stranjo žlice nežno mečkajte sestavine v kozarcu, dokler jagode ne začnejo razpadati na manjše kose. V vsak kozarec dodajte 2 žlici ohlajenega jagodnega sirupa. Preostalo limeto razrežite na 8 rezin in v vsak kozarec dajte 2 rezini limete. Dodajte še rum (2 žlici na kozarec) in led, kozarec pa dopolnite z mineralno vodo. Premešajte ter za okras dodajte metine lističe in v polovico zarezano jagodo.