Prostorna usnjena torbica je za večino žensk najboljši modni dodatek, ki so si ga modni oblikovalci lahko sploh zamislili. Kaj naredite s torbico, ko pridete domov? Jo obesite na kljuko? Jo zatlačite med druge torbice? Nobene od naštetih stvari ne smete početi, če želite, da vaša usnjena torbica živi čim dlje. Kako torej podaljšati življenjsko dobo usnjene torbice ter kako za usnjeno torbico skrbeti?

Kako podaljšati življenjsko dobo usnjene torbice in kako skrbeti za usnjeno torbico?

Kaj potrebujete?

Nekaj listov časopisnega papirja in staro, tanko platneno torbico/vrečko, po možnosti enake velikosti, kot je vaša usnjena torbica.

Kaj storiti?

Zmečkajte časopisni papir in z njim napolnite platneno torbico/vrečko. Platneno vrečko postavite v usnjeno torbico tako, da popolnoma napolnite notranjost in da vse skupaj stoji pokonci. Čez noč torbico postavite na čisto polico. Zjutraj platneno vrečko odstranite.

PREBERITE ŠE: Kako očistiti bele superge? #triki

Za usnjeno torbico je potrebno pravilno skrbeti.

Za usnjeno torbico je treba pravilno skrbeti.

Zakaj to deluje?

Usnje kaže svojo starost tako, da se mečka in kaže razpoke, ki odstopajo od površine. Časopis – že nekaj časa ljub način, kako ohraniti obliko škornjev – zapolni prazen prostor in preprečuje, da bi se usnjena torbica povesila in gubala. Platnena vrečka je samo genialen pripomoček, s katerim preprečite, da bi zjutraj časopis namesto torbice polnil tla v vaši sobi.