Od česna do prenosnih ventilatorjev. Nič namreč ne pokvari poletne noči bolj kot roj komarjev, ki se vije pred vašim hišnim vhodom. Preden uporabite sredstvo proti komarjem raje poskusite eno od spodnjih petih naravnih metod. Torej, kako naravno preprečiti pike komarjev?

Kako naravno preprečiti pike komarjev:

Oblecite svetle barve

Temne barve so se izkazale za komarjem precej privlačne. Svetle se zdijo manj mikavne, zato priporočamo, da se vanje oblečete ob preživljanju toplih poletnih večerov na prostem.

Obkrožite se s sivko

Ta dišeča rastlina ima trojni učinek v boju proti komarjem, moljem in muham. Nasadite jo okoli vašega vrta, da bo njen vonj obvisel v zraku. Priporočamo, da na kožo namesto sredstva proti insektom nanesete eterično olje prave sivke. Njen vonj bo prekril vaš naravni telesni vonj, ki škodljivce neskončno privlači.

PREBERITE ŠE: Ali veš, kaj pomeni, če nosiš v postelji nogavice?

Jejte več česna!

Jejte več česna!

Posušeni sivkini cvetovi

Če pri roki nimate eteričnega olja sivke, bo imelo enak učinek, če v hlačni žep spravite nekaj posušenih cvetov sivke.

Jejte več česna

Česnovo olje, ki se sprošča iz vaših por po zaužitju, deluje kot pregrada med vonjem kože in komarji. Bodite pa kljub vsemu previdni! Ta proces lahko precej odvrne vaše prijatelje in družino.

Naj jih odpihne

Ste že slišali, da voda privablja komarje? Kaj pa to, da jih veter odganja? Že zelo lahen vetrič komarjem oteži letenje. Kaj pravite, ko bi ventilator postavili na dvorišče in ga prižgali? Poskusite.