Barve so v našem življenju močno prisotne. Nanje smo navajeni in jih ne opazimo do trenutka, ko ena izmed barv resnično izstopa. Le redko opazimo, kako modro je nebo ali pa kako zelena so drevesa. Barve nikakor ne bi smele biti samoumevne in tudi znanost je dokazala, da lahko v določenih situacijah izboljšajo naše življenje, kar je zares neverjetno. Kako lahko določene barve izboljšajo naše življenje?

Le kako lahko določene barve izboljšajo naše življenje? Barve našega življenja ne obarvajo le prek oblačil, ki jih nosimo, temveč se nahajajo v različnih vidikih našega življenja, kjer lahko poskrbijo za pozitivno spremembo. Ste na primer vedeli, da lahko rdeč krožnik poskrbi, da jemo manj in bolj zdravo? Študija je namreč pokazala, da gre za igro barv – manjši kontrast je med barvo krožnika in barvo hrane, manj pojemo. Rdeča barva prav tako nakazuje na previdnost, kar pomeni, da smo podzavestno bolj pazljivi pri tem, kaj bo končalo v našem želodcu.

PREBERITE ŠE: To je najpomembnejša minuta v dnevu. Zakaj?

Na rdečem krožniku bi se naj znašla bolj zdrava hrana.

Na rdečem krožniku naj bi se znašla bolj zdrava hrana.

Drugi učinkoviti način, ko barvo v življenje vnesemo za to, da nam pomaga, je tudi ta, da med rekreacijo nosimo oranžno barvo. Oranžna barva namreč stimulira, v trenutku imamo več energije, prav tako pa poveča dotok kisika v možgane.
V videoposnetku zgoraj si poglejte, kakšno barvo obleči za zmenek, kakšno za v službo in kakšne barve naj bo vaša beležka na naslednjem sestanku.