Najboljše poze za fotografiranje ne bodo prišle prav le fotografom, ki iščejo navdih, temveč tudi vsem damam tam zunaj, ki želijo imeti fotografije, na katerih so videti dobro. Tu so nekatere izmed najboljših poz za fotografiranje, ki poudarijo naše najboljše lastnosti in skrijejo celo najočitnejše pomanjkljivosti. Čas je, da postanemo supermodeli!

Najboljše poze za fotografiranje:

1. Odličen kot, s katerega bomo videti vitkejše. Model se obrne na bok, obraz usmeri v kameri, brado rahlo skloni, ramena pa rahlo dvigne.

2. Pogosto je najbolj laskava poza kar tista, kjer se v celoti obrnemo proti kameri. Težo telesa usmerimo na eno nogo in se nekoliko upognemo (tako da dobi naša postavo obliko črke S).

3. Z obema rokama se rahlo dotaknemo navpične površine, kot sta na primer zid ali drevo. To je odlična poza za portretno fotografijo.

4. Če imamo dolge lase, potem moramo posneti fotografijo med premikanjem, torej med tem, ko naši lasje prosto valovijo v zraku.

5. Odlična, udobna poza, ki jo lahko uporabimo pri fotografiranju doma, v studiu in na mnogih drugih mestih.

6. Ena boljših poz je tudi tista, kjer sedimo na kavču. Z eno roko smo naslonjeni na držalo kavča, medtem ko imamo obraz rahlo obrnjen v levo (ali desno) stran. Gledamo proti fotoaparatu.

7. Idilična poza je tudi poza, kjer model sedi na tleh. Pri tem se lahko fotografira iz različnih položajev.

8. Nekoliko bolj umetniška poza, kjer lahko po želji obračamo glavo, roke in noge.

9. Velja, da so prekrižane noge ali prekrižane roke znak, da smo med nami in med drugim ljudmi ustvarili psihološko mejo, zato ta poza ni priporočljiva za fotografiranje. Kljub temu je vredno poskusiti s fotografijo, kjer imamo prekrižane roke pod prsmi.

10. Ni nam vedno treba skrbeti, kje bodo pristale naše roke. Popolnoma v redu je, če so lepo sproščene ob strani. Enako velja tudi za noge, vendar nikar ne pozabimo, da moramo težo prenesti na eno nogo.

PREBERITE ŠE: Kako se fotografirati kot fotomodel?

11. Ta poza je idealna za fotografijo celega telesa. Roke naj bodo delno ali pa v celoti v žepih.

12. Roke za hrbtom so nenavadna, a zanimiva ideja za fotografijo, ki da modelu odprt, iskren pogled. Možnosti je več, lahko pa se tudi naslonimo na steno.

13. Model se lahko ob nekaj tudi nasloni ali usede. Dobra poza, ki jo lahko uporabimo tako v zaprtih prostorih kot tudi na prostem.

14. Še ena odlična poza, ki bo prišla prav na fotografijah celega telesa. Poza med drugim poudari tudi ženstvenost.

15. Ta zanimiva poza vključuje pogled od spodaj. Zgornja polovica telesa naj bo nekoliko privzdignjena, glava pa naj bo nagnjena navzdol. Noge so v kolenih upognjene, stopala pa prekrižana.

16. Zares lepa poza, ki poudari ženstvenost in poželenje.

17. Najpomebnejša stvar pri tej pozi je položaj naših nog. Priporočljivo je, da za najboljši učinek model nosi visoke pete.

18. Lepa, čutna (in čustvena) poza, kjer model kleči, a se na stopala ne naslanja premočno. Prav tako gleda čez ramo.

19. Odlična poza za fotografiranje celega telesa. Model se nasloni ob steno in mora biti obvezno v sredini fotografije.

20. Izjemno elegantna poza, kjer se rahlo nagnemo naprej, pri tem pa sedimo na robu kavča, postelje ali pa klopi.