Je med nami sploh kdo, ki ne mara potovanj? Najbrž vas lahko preštejemo na prste ene roke. Pa ste že razmišljali, da bi potovali s križarko? No, tem križarkam, ki vam jih razkrivamo danes, se ne boste uspeli upreti ... le dovolj denarja morate imeti. Najbolj luksuzne in najdražje križarke ponujajo ekskluzivno potovanje in danes vam razkrivamo najdražje križarke na svetu.

Najdražje križarke na svetu:

10. Norwegian Breakaway (okoli 750 milijonov evrov)

Norwegian Breakaway ni edina potniška ladja iz norveške linije Cruise Line, ki je boste videli na seznamu. Križarka je znana po svojem barvitem trupu na prednji strani. Te risbe med drugim tudi nakazujejo, da je križarka primerna predvsem za družine. Ko so leta 2013 križarko tudi zgradili, so imeli v mislih vse otroke in tako zanje ustvarili posebne bazene. Križarko so gradili dobro leto, konstrukcija pa je stala okoli 750 milijonov evrov.

9. Disney Dream (okoli 800 milijonov evrov)

Kot že pove ime samo, je križarka Disney Dream v lasti in v upravljanju pri Disney Cruise Line, ki je del podjetja The Walt Disney Company. Nanjo se lahko vkrca 4 tisoč potnikov in tisoč članov osebja, ki poskrbijo, da bodo vaše počitnice prav zares nepozabne. S takšno zmogljivostjo ni presenečenje, da je ta križarka za kar 40 odstotkov večja kot njeni dve predhodnici, Disney Magic in Disney Wonder. Križarka je primerna tudi za družine.

8. Norwegian Escape (okoli 820 milijonov evrov)

Tudi ta križarka sprejme 4 tisoč potnikov, osebje pa šteje skoraj 2 tisoč članov. Je druga največja ladja v celotni liniji, ležišče na križarki pa vas bo stalo kar okoli 200 tisoč evrov. Na svoj račun bodo prišli tudi gurmani, ena od najboljših restavracij na križarki pa je v lasti znanega kuharskega mojstra Joseja Garcesa.

7. Quantum of the Seas (okoli 830 milijonov evrov)

Vodilna križarka podjetja Quantum-class je trenutno druga največja križarka, pred njo sta le križarki Royal Caribbean. Noč na križarki stane okoli 206 tisoč evrov, njena prednost pa so nedvomno luksuzne kabine z balkoni, ki gledajo na ocean.

6. Anthem of the Seas (okoli 836 milijonov evrov)

Križarka z luksuznimi kabinami in balkoni, ki gledajo na ocean, ima posebno prednost: da bi uživali v pogledu na ocean, ni treba stopiti na krov. Zahvaljujoč Disneyjevemu konceptu Virtual Porthole ga lahko vidimo od znotraj. Virtualni ogled na ocean ponuja 80-inčni HD-televizor, ki sega od tal do stropa.

PREBERITE ŠE: Luksuzna megajahta 108M: luksuzni hotel na vodi

5. Disney Fantasy (okoli 845 milijonov evrov)

Križarka iz linije Disney Cruise Line križari sedem dni in sedem noči med vzhodnimi in zahodnimi Karibi. Za okoli 4 tisoč evrov lahko en teden uživamo v najbolj luksuzni ponudbi. Križarka sprejme 4 tisoč potnikov in 1500 članov osebja.

4. Norwegian Epic (okoli milijardo evrov)

Četrta najdražja križarka je največja in najdražja križarka v liniji Norwegian Cruise Line. Ta posebna križarka je povezana tudi s križarkami Royal Caribbean in linijo križark Carnival Cruise Line. Tudi ta križarka sprejme 4 tisoč potnikov in 1500 članov osebja. Vključno z odlično postrežbo ponuja še vodni park, prvovrstne restavracije in živo zabavo.

3. Oasis of the Seas (okoli 1,1 milijarde evrov)

Na trenutno drugo največjo križarko na svetu se lahko odpravimo za okoli 214 tisoč evrov na potnika. Ponuja kazino, manjše igrišče za golf, tematski park, nočni klub in še bi lahko naštevali. Sprejme 5 tisoč potnikov in 2 tisoč članov osebja.

2. Harmony of the Seas (okoli 1,2 milijarde evrov)

Trenutno največja križarka na svetu sprejme kar 7 tisoč potnikov in več kot 2 tisoč članov osebja, ki lahko na krovu izkusijo prvovrstno ponudbo. Na voljo je tudi apartma Royal Class, ki po njihovih besedah ponuja zapeljivo razkošje. Skozi celotno križarjenje imamo lahko tudi svojega butlerja.

1. Allure of the Seas (okoli 1,3 milijarde evrov)

Ponos podjetja Royal Caribbean je bila vse do leta 2012 največja križarka na svetu, danes ta laskavi naslov pripada drugouvrščeni križarki na našem seznamu. Na njej lahko pluje 6 tisoč potnikov in 2 tisoč članov osebja.