Če nam ne verjamete na besedo, da je lahko vse skupaj tako preprosto, si oglejte posnetek Gemme Stafford, ki recept za domačo pripravo te najstarejše in najbolj priljubljene sladice na svetu uporabi v praksi. Zagotavljamo vam, da se po preizkusu ne boste več zatekali k banjicam iz zamrzovalnih skrinj v trgovinah, saj se tisti sladoled ne more primerjati s sladoledom, ki ga boste naredili sami.
PREBERITE ŠE: Recept: domači frappuccino, ki ima le 200 kalorij!
Sestavine za domač sladoled iz dveh sestavin:
- smetana za stepanje
- kondenzirano oziroma zgoščeno mleko
Priprava domačega sladoleda iz dveh sestavin:
Smetano za stepanje in kondenzirano mleko čvrsto stepete s stepalnikom, da dobite gladko in penasto teksturo, potem pa po želji le še dodate svoj najljubši okus, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot in se igrate s prelivi (npr. s karamelo ali vaniljo), s sezonskim sadjem, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem itd. Če želite sladoled intenzivnih barv, uporabite živilske barve.
Pa dober tek!
Posnetek Gemme Stafford:
You must be logged in to post a comment.