Pica z dimljenim lososom, ki je povrhu vsega še ni treba peči, je odličen poletni prigrizek. Pica, ki jo moramo poskusiti!

Če spadate med ljubitelje lososa, potem boste vzljubili tudi to pico z dimljenim lososom, ki je sploh ni treba peči. Namesto običajnega testa bomo namreč uporabili kar pita kruh (ali kakšen drugi ploski kruh), ki smo ga kupili v trgovini. Vse, kar moramo storiti, je, da najprej malce popečemo kruh, da postane hrustljav, nato pa nanj položimo losos in najljubše začimbe. Tako, pa je pripravljena slastna pica z dimljenim lososom.

PREBERITE ŠE: Recept: gaspačo juha – odličen poletni obrok

Pica z dimljenim lososom brez peke

Pica z dimljenim lososom brez peke

Sestavine za eno pico z lososom, brez peke:

  • olivno olje
  • pita kruh (ali kakšen drugi ploski kruh)
  • ¼ skodelice kisle smetane
  • ¼ skodelice zmehčanega kremnega sira
  • ¼ rdeče čebule, narezane na tanke rezine
  • 50 gramov narezanega dimljenega lososa
  • 1 žlica kaper
  • mleti črni poper
  • sesekljan sveži koriander

Priprava pice z dimljenim lososom, brez peke:

Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj Celzija. Z nekaj olivnega olja premažemo obe strani pita kruha. Kruh bo tako hrustljav. Pečemo ga približno od 8 do 10 minut oziroma toliko časa, da dobi zlato rjavo barvo. Pustimo, da se nekaj minut hladi. Medtem ko pečemo kruh, zmešamo kislo smetano in kremni sir. Ko se kruh ohladi, ga premažemo s kremno mešanico. Prek položimo nekaj rezin rdeče čebule ter dimljen losos. Prek tega še enkrat položimo nekaj rezin čebule, dodamo kapre ter popopramo in posujemo s svežim sesekljanim koriandrom.
Pa dober tek.