Pripravljeni na novico, ki vas bo streznila? Naš trebušček je lahko škodljiv za naše zdravje. Po mnenju zdravnikov je eden od najslabših delov telesa za skladiščenje maščobe. Naš trmasti trebušček lahko s svojo maščobo predstavlja povečano tveganje za bolezni srca, sladkorno bolezen tipa 2 in druge dovolj resne stvari, zaradi katerih bomo dobro premislili o hrani in pijači, ki jo vnašamo vase. Maščobe bomo nedvomno kurili s kakovostnimi kardio vajami, obstajajo pa tudi drugi načini, ki bodo pospešili naš metabolizem. Kaj torej priporočajo zdravstveni strokovnjaki? Kako hitro izgubiti maščobo okoli trebuha?

Kako hitro izgubiti maščobo okoli trebuha:

Olje MCT

Žlica olja MCT, ki ga dodamo v jutranji smuti, lahko pomaga pri hitri izgubi maščobe. Kaj je pravzaprav olje MCT? Oznaka MCT se nanaša na strukturo maščobnih kislin. Eksotične rastlinske maščobe, kot sta kokosova maščoba in maščoba palmovih jedrc, vsebujejo srednjeverižne maščobne kisline (MCT). Takšno olje je izredno lahko prebavljivo. Prav tako ga telo ne shranjuje kot maščobo, temveč ga pokuri za energijo. Študija je pokazala, da so ljudje, ki so v obdobju dvanajstih tednov uživali olje MCT, izgubili en kilogram več kot tisti, ki olja niso uživali.

Hrana z zdravo maščobo

Zraven olja MCT je treba uživati hrano z zdravimi maščobami: avokado, sladki krompir, fižol, stročnice, oreščke in mastne ribe (kot je na primer losos). Zdrave maščobe so ključnega pomena pri izgubi teže, še posebno na področju trebuha. Naše telo potrebuje beljakovine in maščobe. Če namreč naše telo ne dobi dovolj ogljikovih hidratov in zdravih maščob, te črpa iz sekundarnega vira, kot so naše mišice.

Zdrave maščobe

Zdrave maščobe

Kislo zelje

Skrajni čas je, da vzljubimo kislo zelje. Strokovnjaki priporočajo, da na dan pojemo žlico kislega zelja, še posebno, če želimo izgubiti maščobo na trebuhu. Na naš metabolizem lahko namreč vplivajo tudi bakterije v črevesju. Zato se priporoča, da v prehrano vključimo naravne probiotike, kot so kislo zelje, kimči in kostna juha. Hvaležna nam bo tudi koža, ki bo postala bolj sijoča.

Polnozrnata živila

Ogljikovim hidratom se ni treba izogibati. Seveda tako, da beli kruh zamenjamo za polnozrnata živila, kot so rjavi riž, kvinoja, črni riž in ječmen. Če iz prehrane umaknemo rafinirana zrna in vnesemo polnozrnata živila, lahko izgubimo maščobo okoli trebuha, prav tako pa lahko preprečimo vnetja v telesu in bolezni srca. Polnozrnata živila bodo tudi preprečila napade lakote in poseganje po nezdravih prigrizkih.

Polnozrnata živila

Polnozrnata živila

Jabolčni kis

Jabolčni kis je pravi lepotni eliksir. Če ga še ne pijemo, bi ga zagotovo morali. Ženske, ki se borijo z maščobo okoli trebuha, se po navadi zredijo zaradi težav s prebavo, zaradi hormonskega neravnotežja in napenjanja. Jabolčni kis uravnoteži zdrave bakterije ter pripomore k boljši prebavi, PH-ravnotežju v telesu in ubija viruse ter neželene bakterije. Prav tako poveča želodčno kislino, ki pripomore k absorpciji telesu ključnih hranilnih snovi iz hrane. Priporoča se, da eno žlico jabolčnega kisa zmešamo z dvema decilitroma vode in ščepcem cimeta (kapljico stevie lahko dodamo za okus). Za optimalni učinek na zdravje lahko na dan zaužijemo žlico ali dve jabolčnega kisa.