Čas je, da poskrbite za svoje telo, če še niste, a že več let govorite, da boste. Dovolj je le 13 minut vadbe, da izboljšate svoj videz.

V skladu z nedavno objavljeno raziskavo je dovolj, če si privoščite le 13 minut vadbe trikrat na teden, da izboljšate svoj videz. Raziskovalci so razdelili 34 fit moških v tri skupine in jim zadali pet, tri ali eno serij vaj, ki so trajale 70, 40 in 13 minut. Dva meseca, trikrat na teden, so izvajali iste vaje. Ugotovili so, da je bil končni rezultat, kako so bili videti moški, isti, ne glede na število minut vadbe.

Rezultati so povezani tudi z visoko intenzivnim počasnim treningom, ki traja 20 minut, po njem pa se boste počutili kot žele. V prvi seriji morate dati svoj maksimum in priti do stanja, ko fizično ne morete opraviti niti ene ponovitve več. Da se to zgodi, morate določiti ustrezno težo uteži in vaje izvajati tako počasi, da bodo vaše mišice popolnoma izčrpane.

Globoko dihanje spodbuja živčni sistem.

Pomembno vlogo pri izboljšanju videza ima tudi psihično počutje, ki ga lahko izboljšate z vajami, ki vam bodo vzele le dve minuti na dan. Globoko dihanje spodbuja živčni sistem, da zmanjša srčni utrip in krvni tlak ter poveča alfa možganske valove, ki sodelujejo prisproščenosti.

Enkrat ali dvakrat na dan se posvetite dihanju, in sicer zadržite dih (štiri sekunde), nato pa izdihnite (osem sekund). Ta navada naj bi preprečila, da bi se vklopil vaš odziv na stres.